Krimi

Muž prepadával benzínky na diaľnici Prešov - Košice, polícia hlási: Už sme ho chytili!

Zo zločinov lúpeže obvinil prešovský vyšetrovateľ 31-ročného muža z obce Družstevná pri Hornáde, okr. Košice – okolie.

Ilustračný obrázok k článku Muž prepadával benzínky na diaľnici Prešov - Košice, polícia hlási: Už sme ho chytili!
2
Galéria

Aktívna a profesionálna spolupráca prešovských a košických policajtov viedla k zadržaniu muža podozrivého z lúpeží na oboch čerpacích staniciach na diaľnici medzi Prešovom a Košicami.

Prešovskí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti so slovami, že zo zločinov lúpeže obvinil prešovský vyšetrovateľ 31-ročného muža z obce Družstevná pri Hornáde, okr. Košice – okolie.

„K prvej lúpeži sa obvinený odhodlal v utorok (20.09.2022) v noci v čase okolo 01.45 hod. Maskovaný a s nožom v ruke vošiel do predajne čerpacej stanice v smere na Prešov a od pracovníčok žiadal všetky peniaze. V obave o svoj život a zdravie mu dali peniaze a muž z pumpy potom ušiel,“ uviedli policajti so slovami, že k zraneniam zamestnankýň nedošlo.

Prišiel opäť

Uplynulý víkend, v nedeľu v noci, prišiel podľa slov mužov zákona obvinený na čerpaciu stanicu na diaľnicu opäť, tentokrát ale v smere do Košíc.

„V čase okolo 01.16 hod. vošiel do predajne, kde rovnako ako v prvom prípade so zamaskovanou tvárou a s nožom v ruke žiadal od pracovníčok všetky peniaze. Ženy z obavy o svoj život a zdravie mu dali peniaze, s ktorými potom ušiel. K zraneniam zamestnankýň nedošlo,“ spomenuli policajti.

Ihneď po oznámení boli na miesto vyslané dostupné sily a prostriedky policajtov Prešovského a Košického kraja, vrátane psovoda so služobným psom.

Na základe zistených informácií a aj informácií zistených pri vyšetrovaní prvej lúpeže bol zvolený ďalší postup pri pátraní po páchateľovi.

Skontrolovali taxík

„Jedna z košických PMJ-čkarských hliadok spozorovala na okraji obce Janovík vozidlo taxislužby. Pri kontrole vozidla taxislužby policajti obmedzili na osobnej slobode pasažiera a spolu so zaistenými vecami ho eskortovali na útvar Policajného zboru,“ pokračovali muži zákona.

Prešovský vyšetrovateľ podozrivého muža následne zadržal a po vykonaní potrebných procesných úkonov mu vzniesol obvinenie za obe lúpeže.

Zároveň spracoval podnet na jeho vzatie do väzby a umiestnil ho do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu podľa slov polície hrozí trest odňatia slobody na 7 – 12 rokov.

Objektívom: Chytili muža, čo medzi Prešovom a Košicami prepadával benzínky
2
Galéria

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM