Lenka Fedorová Kultúra

Múzeum Vojtecha Löfflera s novou výstavou: Mladá maliarka požíva unikátnu techniku

Milovníci umenia sa majú na čo tešiť. Mladá maliarka prišla s netradičným nápadom.

Ilustračný obrázok k článku Múzeum Vojtecha Löfflera s novou výstavou: Mladá maliarka požíva unikátnu techniku
Zdroj: TASR

Prvú profilovú výstavu mladej maliarky Simony Štulerovej pod názvom Tiché miesta otvorili 3. marca 2016 v košickom Múzeu Vojtecha Löfflera.

Autorka vo svojej súčasnej tvorbe predstavuje osobitú polohu súčasnej maľby – v charakteristickej kombinácii techník a materiálov strieda akrylové plátna, nite, výšivky na kanave i prešívanie autoplechov. Podľa múzea tak prináša novú mediálnu podobu krajinomaľby, krajobrazu a ich melancholických „tichých miest“.

„Ide o prieniky týchto teritórií, o rozklad krajiny, postupné vytrácanie sa čistej prírody. V priebehu roka 2014 autorka vniesla na plátno ešte iný prvok – motív tradičnej krížikovej výšivky,“ informovali organizátori výstavy.

Štulerová, rodáčka z Krompách, je čerstvou absolventkou Ateliéru súčasného obrazu Adama Szentpéteryho na Fakulte umení Technickej univerzity Košice. Základnou témou jej práce je analýza a konflikt prírodného a civilizačno-kultúrneho prostredia.

V ostatnom období maliarka posúva svoj kľúčový motív stretu dvoch svetov aj do razantnejšej materiálovej polohy – prenáša krížikovú výšivku na kusy automobilových karosérií. Výstava, ktorej kurátorom je Vladimír Beskid, potrvá do 3. apríla 2016.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM