Lukáš Zavacký Krimi

Muži zákona na cestách Košického kraja: Za 4 hodiny zistili 133 priestupkov!

Policajti dohliadali na území Košického kraja nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. Vodiči však opäť nepríjemne prekvapili.

Ilustračný obrázok k článku Muži zákona na cestách Košického kraja: Za 4 hodiny zistili 133 priestupkov!
Zdroj: TASR

Akcia sa týkala najmä plnenia zákazu požívania alkoholu alebo iných návykových látok za volantom, muži zákona sa však zamerali aj na vodičov nemotorových vozidiel a motocyklov v rámci dodržiavania pravidiel a povinností.

„Počas 4 hodín zistili celkom 133 priestupkov, z tohto počtu riešili 124 v blokovom konaní. Napomenutím vybavili 6 z nich a 3 oznámili na dopravný inšpektorát. Policajti odhalili jedného vodiča motorového prostriedku, ktorý nafúkal nad jedno promile a trestu za spáchanie trestného činu sa nevyhne,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, Jana Mésarová.

„Pod vplyvom alkoholu jazdili na bicykli aj dvaja cyklisti. Rýchlosť prekročilo 65 vodičov, 5 telefonovalo počas vedenia vozidla, v 6 prípadoch išlo o nesprávny spôsob jazdy, 16 neboli pripútaní bezpečnostným pásom, 4 jazdili bez ustanoveného osvetlenia, nevyhovujúci technický stav vozidla zistili 16-krát, nesprávne predchádzali 3 šoféri a v 9 záležitostiach išlo o ostatné porušenia pravidiel cestnej premávky,“ doplnila.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM