Lenka Fedorová Krimi

Mužom zákona došla trpezlivosť: V Košickom kraji prijali nové opatrenie!

Počas najbližších týždňov by mali byť v strehu všetci účastníci cestnej premávky. Polícii už došla trpezlivosť a chystá veľkú kontrolu v celom kraji. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Mužom zákona došla trpezlivosť: V Košickom kraji prijali nové opatrenie!
Zdroj: Dnes24.sk

„V posledných týždňoch sme zaznamenali viacero dopravných nehôd s tragickým koncom. Na cestách Košického kraja za posledné štyri týždne evidujeme 7 dopravných nehôd, pri ktorých zomrelo celkom 8 osôb,“ informoval v tlačovej správe krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Polícia preto vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali predpisy.„Chodci a cyklisti zvýšte opatrnosť na cestách najmä za zníženej viditeľnosti! Nestačí len vidieť, ale aj byť videný,“ uviedol ďalej hovorca.

Čítajte tiež: Tragická nehoda neďaleko Košíc: Vodič (48) zrazil chodca (†62)

Ako ďalej polícia upozorňuje, aj napriek avizovaným dopravno-bezpečnostným akciám, o ktorých informuje vopred, mnohí účastníci cestnej premávky porušujú dopravné predpisy a tým ohrozujú nielen seba, ale aj ostatných účastníkov. „Policajti počas uplynulého mesiaca, odhalili až 58 nezodpovedných vodičov, 29 z nich „nafúkali“ nad 1 promile,“ informoval ďalej Szabó.

Vzhľadom na negatívny vývoj dopravných nehôd, tak polícia prijala opatrenia na zlepšenie tohto vývoja. „V záujme zvýšenia bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky budú na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky vo zvýšenej miere dohliadať policajti dopravnej, poriadkovej ako aj železničnej polície,“ informoval Szabó.

Čítajte tiež: Nehoda neďaleko centra Košíc: Cyklista (44) s ťažkými zraneniami

Účastníci cestnej premávky by mali byť preto obozretní, nakoľko bude v najbližších týždňoch vyčlenený maximálny počet policajtov, ktorí budú v pôsobnosti KR PZ Košice vykonávať kontrolu nad dodržiavaním pravidiel cestnej premávky.

„Zistené porušenia budú riešené nekompromisne represívnym spôsobom. Samozrejme za dodržania zákonných predpisov, interných noriem a podľa aktuálneho sadzobníka pokút,“ upozornil na záver Szabó.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM