Eva Mikulová Správy

Na bezplatné antigénové testovanie sa môžete objednať telefonicky

Na mobilnom odbernom mieste na Ipeľskej ulici, dokážu urobiť 250 testov denne. V utorok 17. novembra bude zatvorené.

Ilustračný obrázok k článku Na bezplatné antigénové testovanie sa môžete objednať telefonicky
Zdroj: Eva Mikulová , TASR/Milan Kapusta , TASR/František Iván

Na bezplatný antigénový test na Ipeľskej ulici v areáli UNLP Košice sa môžete objednať cez Call centrum. Bezplatné odberové miesto na antigénové testovanie zabezpečuje Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice v spolupráci s miestnym Červeným krížom.

Od pondelka, 16. novembra sa môže každý záujemca o objednať cez Call centrum. Kontakt je 0948 421 130. Volať môžete od 13.00 – 15.30 hodiny.

„Objednať sa na antigénové testovanie môžete telefonicky  vždy deň vopred. Kapacita odberov našich pracovníkov je 250 záujemcov denne. Aby ľudia zbytočne nestáli v rade, nečakali v chladnejšom počasí na testovanie a neboli vystavení zbytočnému riziku nákazy, zriadili sme toto Call centrum,“ hovorí riaditeľka košického spolku SČK Zuzana Jusková.

V utorok 17. novembra cez štátny sviatok sa testovať nebude.

Zriadenie bezplatných antigénových odberných miest iniciovalo Ministerstvo zdravotníctva SR, slúžia všetkým, ktorí sa chcú dobrovoľne pretestovať na ochorenie Covid-19.

UNLP Košice má v súčasnosti zriadené dve odberné miesta. Na Ipeľskej 1 slúži na realizáciu antigénových testov, veľkokapacitné odberové miesto na Bardejovskej 6 (areál DPMK) slúži ako drive in na PCR testovanie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM