Krimi

Na cestách Košického kraja pribudnú policajti, došlo k ďalšej zrážke s chodcom

Viac policajtov bude v týchto dňoch v rôznych mestách a obciach Košického kraja. Snahou je znížiť dopravnú nehodovosť a jej následky. Je nutné používať reflexné prvky.

Ilustračný obrázok k článku Na cestách Košického kraja pribudnú policajti, došlo k ďalšej zrážke s chodcom
Zdroj: KR PZ Košice

Riaditeľ KR PZ v Košiciach vydal príkaz o vyčlenení maximálneho počtu policajtov útvarov v jeho pôsobnosti. K dopravnej nehode, ktorej účastníkom bol chodec, došlo v Košiciach aj v stredu (28.11.), pričom muž utrpel ťažké zranenia.

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. „Podľa doterajších zistení vodič s osobným motorovým vozidlom zn. Opel Astra pravdepodobne z dôvodu nevenovania sa plne vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke na riadne vyznačenom priechode pre chodcov na ulici Prešovská cesta v Košiciach vozidlom zachytil chodca, ktorý v tom čase cez priechod prechádzal,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová s tým, že vykonaná dychová skúška u vodiča bola negatívna.

Chodcovi bola na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu odobratá krv. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Policajti budú pokračovať v preventívnych aktivitách smerujúcich k zníženiu nehodovosti na cestách, zvyšovaní povedomia o dôležitosti dodržiavania pravidiel cestnej premávky a nutnosti používania reflexných prvkov na oblečení v čase zníženej viditeľnosti nielen na priechodoch pre chodcov, ale aj na miestach, kde je predpoklad zvýšenej koncentrácie chodcov, najmä pri zníženej viditeľnosti.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM