Lenka Fedorová Rôzne

Na Košice sa valí búrka: Meteorológovia varujú aj pred krupobitím!

Naše mesto a jeho okolie má zasiahnuť veľmi nepríjemné počasie. Meteorológovia vydali pre náš okres výstrahu. V týchto hodinách je lepšie zostať doma...

Ilustračný obrázok k článku Na Košice sa valí búrka: Meteorológovia varujú aj pred krupobitím!
Zdroj: TASR

Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) zverejnili na svojom webe výstrahy, ktoré upozorňujú na ojedinelý výskyt búrok s krúpami v Košiciach a okolí, tie predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

,,S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 – 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 18 – 23 m/s (60 – 85 km/h)," píše sa na webe SHMU. Výstraha trvá v stredu od obedných hodín do 18:00.

Ako zdôrazňujú odborníci zo SHMU, Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

„Pri spomínaných búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov),“ píše sa ďalej na stránkach SHMÚ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM