Eva Mikulová Správy

Na krytej plavárni zaplatíte v tomto roku viac

Mestská krytá plaváreň na začiatku roka 2020 upravila ceny vstupného pre verejnosť a od februára aj ceny prenájmov pre športové kluby.

Ilustračný obrázok k článku Na krytej plavárni zaplatíte v tomto roku viac
10
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Na konci uplynulého roka sme si ešte na krytej plavárni užili zadarmo plaveckú 24 hodinovku a už tu máme ďalšie zdražovanie pre športovcov. Od 1. januára za jednorázový vstup zaplatíte 3,90 eur.

Vysoké náklady

“Dôvodom zvýšenia cien sú rastúce ceny energií, zvyšujúce sa mzdové náklady uložené zákonom, rastúce náklady na údržbu a prevádzku plavárne, ktorá je jedinou svojho druhu v celom Košickom kraji. Uvedomujem si, že sa zvýšenie stretne s nevôľou, ale inej cesty niet, ak chceme udržať plaváreň vo finančnej kondícii a nekumulovať straty a nezaplatené faktúry za energie, “ vysvetľuje riaditeľ plavárne Vladimír Hlivák.

Benefity z realizovaného a oceneného projektu GES, ktorého cieľom je zníženie energetickej náročnosti a zvýšenie komfortu pre plávajúcu verejnosť sa prejavia po finančnej stránke až po niekoľkých rokoch.

Z cenníka vypadla možnosť zakúpenia si vstupenky na dvojhodinové plávanie, keďže o ňu záujem u verejnosti nebol. Zostáva 90 minútová vstupenka, ktorej cena sa pri zakúpení 30 vstupovej permanentky takmer nezmení.

Viac zaplatia aj kluby

„Ceny za prenájom pre športové kluby sa zvýšia o 10 percent od februára 2020, aby sa kluby mali možnosť na úpravu cien pripraviť, prekonzultovať to s rodičmi, prípadne sponzormi. Chcem však zdôrazniť, že upravujeme iba ceny cez týždeň, víkendy, kedy sa koná gro turnajov, zostávajú zmrazené, to znamená, že ceny sa nemenia,“ doplnil Vladimír Hlivák.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM