Lukáš Mano Rôzne

Na magistráte bojujú proti korupcii

Od dnes môžu obyvatelia Košíc nájsť na magistráte schránku, do ktorej budú môcť vhadzovať svoje pripomienky, podnety a postrehy týkajúce sa transparentnosti vybavovania úradných záležitostí na tomto mestskom úrade

Na rovnaký účel bude zriadená aj emailová schránka.

„Túto anonymnú linku zriaďujeme preto, aby sme mohli zlepšovať podmienky na vybavovanie úradných záležitostí pre občanov. Chceme, aby vedeli, že keď sa niečo nevybaví okamžite, je to preto, že to jednoducho potrebuje čas a nie nejakú osobitnú pozornosť,“ uviedol primátor Košíc Richard Raši. Prístup k schránke a emailovému kontu bude mať iba primátor, viceprimátori a riaditeľ magistrátu.

„Keď občan podá podnet, budeme sa mu venovať a budeme radi, ak bude neopodstatnený. Ak sa podnet potvrdí, tolerancia bude nulová. O situácii budem pravidelne informovať aj mestské zastupiteľstvo,“ dodal primátor.

Schránka bielej farby s nápisom Občianska schránka pre boj proti korupcii je umiestnená vo vestibule Magistrátu mesta Košice pred vstupom do podateľne, e-mailová adresa pre občianske podnety je obcianskalinka@kosice.sk.

Zdroj: TASR, foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM