Zuzana Vajayová Rôzne

Na medzinárodnom maratóne pobeží štafetu aj primátor Raši

Na košickom Medzinárodnom maratóne mieru (MMM), ktorého 88. ročník sa uskutoční už tento víkend, pobeží aj časť vedenia mesta Košice.

Informovala o tom dnes hovorkyňa mesta Martina Viktorínová. „Som veľmi hrdý na to, že v Košiciach máme druhý najstarší maratón na svete a najstarší maratón v Európe. Myslím, že toto podujatie celoeurópskeho významu prispeje k tomu, aby sa Košice zvýraznili na mape Slovenska a stali sa atraktívnym miestom prostredníctvom športu aj pre turistov a investorov," povedal primátor Richard Raši.

Primátor našiel troch bežcov z vedenia mesta, ktorí s ním v nedeľu 2. októbra pobežia štafetu. „Verím, že našou účasťou nezvýšime náklady na sanitku, ktorá nás bude musieť sprevádzať,“ zažartoval Raši.

Lajtmotívom tohtoročného MMM je spomienka na 50. výročie víťazstva legendárneho Abebe Bikilu v Košiciach. Tejto udalosti bude venovaná osobitná pozornosť i sprievodné podujatia. Súčasťou MMM bude aj obľúbený minimaratón.

„Neustále rozširovaný sprievodný program s rastúcim počtom účastníkov a návštevníkov zopakuje svoje úspešné formáty, ako sú Atletika hrou, Cvakni si maratón, Biela noc/ Nuit Blanche a večerný ceremoniál zapálenia maratónskeho ohňa i Hudobný maratón. Ten je nanovo koncipovaný aj ako hudobná prechádzka v dĺžke piatich kilometrov popri maratónskej trati a šiestich tematických hudobných pódiách,“ doplnila Viktorínová.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM