Alexandra Kolínská Správy

Kontrola rekonštruovaných električkových uzlov: V takomto stave sú práce!

Počas sviatku bolo na rekonštrukciách električkových uzlov rušno. Okrem zamestnancov zhotoviteľskej firmy si stavbu prišiel skontrolovať i primátor mesta, Richard Raši, za účasti generálneho riaditeľa dodávateľskej spoločnosti EUROVIA SK, Róberta Šinályho.

Ilustračný obrázok k článku Kontrola rekonštruovaných električkových uzlov: V takomto stave sú práce!
Zdroj: Dnes24.sk

Investorom projektu je Mesto Košice. Projekt je spolufinancovaný z Kohézneho fondu EÚ a štátneho rozpočtu. Riaditeľ spoločnosti EUROVIA počas kontroly informoval Richarda Rašiho o postupe a napredovaní stavebných prác jednotlivých častí.

Počas letných mesiacov sa práce na líniovej stavbe mestskej električkovej dráhy pozostávajúcej zo siedmich ucelených častí ešte zintenzívnili. "Na všetkých ucelených častiach stavby sú ukončené práce na rekonštrukcii inžinierskych sietí a železničnom spodku,“ začal prehliadku Róbert Šinály, generálny riaditeľ zhotoviteľskej spoločnosti.

  • Na 1. Križovatka Námestie osloboditeľov – Južná trieda s napojením na zrekonštruovanú trať na Južnej triede sú už položené koľajnice i výhybky, v týchto dňoch prebiehajú práce na zváraní koľajníc, betonárske práce a následná úprava nástupíšť a priľahlých komunikácií.
  • Na 2. Obratisku Amfiteáter sú ukončené práce na koľajovom spodku vrátane rekonštrukcie všetkých inžinierskych sietí (nie je ukončených cca 30 metrov, ktoré sa využívali ako dočasný prejazd pre dopravu). Prebiehajú intenzívne práce na realizácii koľajového zvršku, po dodaní výhybiek začnú prebiehať práce na úprave nástupíšť a komunikácií, a úprave terénu.
  • V 3. Úseku trate obratisko Amfiteáter – križovatka TIP TOP sú zrealizované kompletne všetky inžinierske siete, koľajové spodky a osadený koľajový rost. V najbližšej dobe je potrebné ukončiť zváracie práce na koľajniciach a zrealizovať úpravu priľahlých komunikácií. „Na ucelenej časti 4. Križovatka TIP TOP po križovatku Čsl. armády – Zimná ul. prebiehajú v súčasnosti práce na koľajovom zvršku a po dodaní výhybiek budeme sústreďovať práce na úpravu priľahlých komunikácií,“ vysvetlil R.Šinály.
  • Na stavbe 5. Obratisko Havlíčkova sú ukončené práce na inžinierskych sieťach, koľajovom spodku, ukončujú sa práce na osadení koľajového rostu vrátane výhybiek, ostáva zrealizovať úpravy komunikácií, nástupíšť a priľahlého terénu.
  • Na rovnom úseku 6. Križovatka Trieda SNP – Bardejovská a ul. Bardejovská po DPMK sú v tomto okamihu zrealizované práce vrátane asfaltov, v najbližšom období sa bude realizovať zvyšná časť koľajníc a úprava komunikácií.
  • 7. Križovatka Námestie Maratónu mieru – úsek „ľavé odbočenie“ z Komenského ul. smer Hviezdoslavova – Masarykova ul. ako posledná zo siedmich ucelených častí má osadené koľajnice vrátane výhybiek, ktoré sa momentálne zvárajú. Na tejto stavbe je potrebné ešte zrealizovať betonáž a pokládku asfaltu.

„Primátor mesta vyjadril spokojnosť s postupom prác zhotoviteľa ako aj kvalitou prevedených prác. Ocenil skutočnosť, že zhotoviteľ dokončí časti Križovatka Námestie osloboditeľov a Križovatka Námestie Maratónu mieru do konania Medzinárodného maratónu mieru. Generálny riaditeľ uistil primátora, že termín zmluvný ukončenia stavby bude dodržaný. Zároveň poďakoval primátorovi za ústretovú komunikáciu a spoluprácu zástupcov mesta pri realizácii projektu,“ dodala hovorkyňa spoločnosti EUROVIA, Lenka Kubejová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM