Lenka Fedorová Kultúra Rôzne

Na Rušňoparáde Prešovská strela i Tatranský expres! Čo ešte?

Košičania a všetci milovníci rušňov by mali zbystriť pozornosť. V metropole východu sa chystá unikátna akcia, ktorá sa teší čoraz väčšej obľube. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Na Rušňoparáde Prešovská strela i Tatranský expres! Čo ešte?
Zdroj: TASR

Zdá sa, že tohtoročná jar bude v metropole východu bohatá na množstvo skvelých podujatí. Okrem Osláv Dňa mesta Košice či Košickej hudobnej jari sa už teraz môžeme tešiť na populárnu Rušňoparádu. Čím nás poteší tento rok?

Dvojdňový nabitý program

Rušňoparáda je rodinné podujatie, ktorého cieľom je predstavenie unikátnych historických lokomotív i moderných vlakových súprav a rušňov. Návštevníkov priamo do depa privezú mimoriadne nostalgické vlaky z rôznych kútov východného Slovenska.

Tešiť sa môžeme na bohatý program, ktorý začína 22. apríla o 9:00 otvorením brán rušňového depa. Chýbať nebude okružná jazda Retrobusom, slávnostné rozdúchanie ohňa v peci nového parného rušňa Krutwig, Točňoparáda2016, zbrojenie parného rušňa, letecký prepad vlaku i anglická pošta.

Aktivity pre deti

Ako informujú organizátori, všetci záujemcovia si môžu prezrieť stanovište kuriča a rušňovodiča skutočného parného rušňa. Striedavo sa môžu zviezť elektrickou mašinkou Samkom alebo parným rušňom.

Okrem toho budú vašim ratolestiam k dispozícii nafukovacie atrakcie, vozenie na detských motorkách, hrady, šmýkačky, živí maskoti, trampolína, lanovka, paintballová strelnica Alpinka, minivláčik i premietanie detského kina.

Do depa mimoriadnými nostalgickými vlakmi

Súčasťou Rušňoparády sú pravidelne mimoriadne nostalgické vlaky, prichádzajúce z rôznych miest východného Slovenska, ktoré privezú mimomestských návštevníkov priamo na miesto konania Rušňoparády do areálu depa.

Čaká nás Tatranský expres, Vihorlatská strela, Zemplínska strela, Medzevská strela, Prešovská strela, Tokajský expres, Ružínska lokálka a Rudohorská lokálka.

Na Rušňoparádu 2017 sa môžete dostať každú hodinu aj vlakom z hlavnej železničnej stanice. Súčasne bude na trase Námestie Maratónu mieru – Námestie osloboditeľov – Rušňové depo premávať v hodinových intervaloch bezplatná autobusová doprava. V prípade zvýšeného záujmu cestujúcich bude posila premávať operatívne a častejšie.

Rušňoparáda sa uskutoční už 22. a 23. apríla 2017 v košickom Rušňovom depe ZSSK, Pri bitúnku 2.

Foto: Ilustračné

Zdroj: rusnoparada.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM