Eva Mikulová Krimi

Na Slovensko nelegálne priletel z Ukrajiny na divnom lietajúcom stroji

Muža z Ukrajiny, ktorý stroj pilotoval, už policajti zaistili. V prípade sa aktuálne vykonávajú úkony v súvislosti s neoprávneným prekročením vonkajšej hranice.

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensko nelegálne priletel z Ukrajiny na divnom lietajúcom stroji
Zdroj: Facebook.com/ Polícia Slovenskej republiky

Na zvláštnom lietajúcom stroji sa snažil preletieť hranice z Ukrajinou istý ukrajinský občan. Informuje o tom polícia na svojej FB stránke.

Policajti Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance v katastrálnom území obce Lekárovce, okres Sobrance, zaregistrovali v noci zvuk neznámeho lietajúceho objektu smerujúceho z územia Ukrajiny do vnútrozemia SR.

Do úseku boli prostredníctvom Operačného strediska RHCP Sobrance vyslané ďalšie hliadky. Do pátrania sa zapojili aj príslušníci SCÚ Michalovce. 

Prebieha vyšetrovanie

„V piatok 30. augusta v skorých ranných hodinách zaistili lietajúci motorový dopravný prostriedok na poli medzi obcami Jenkovce a Bežovce, okres Sobrance,“ informuje polícia.

Na mieste kontrolovali aj štátneho príslušníka Ukrajiny, ktorý dopravný prostriedok pilotoval.

„Mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol predvedený na oddelenie. V prípade sa aktuálne vykonávajú úkony v súvislosti s neoprávneným prekročením vonkajšej hranice,“ dodáva polícia.

Hranice Slovenskej republiky s Ukrajinou sú vonkajšou pozemnou hranicou schengenského priestoru.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM