Správy

Na Ťahanovciach otvoria obnovený areál lesoparku: Ľudí poteší aj nový náučný chodník

Nad Sídliskom Ťahanovce otvoria už o niekoľko dní zrekonštruovaný areál v lesoparku. Návštevníkov poteší nielen nový náučný chodník.

Ilustračný obrázok k článku Na Ťahanovciach otvoria obnovený areál lesoparku: Ľudí poteší aj nový náučný chodník
Zdroj: TASR

Vyjsť si do prírody nie je nikdy na škodu a takýto druh oddychu určite padne vhod. Obyvateľov Sídliska Ťahanovce určite poteší správa, že zrekonštruovaný areál v miestnom lesoparku sa už o pár dní dočká svojho slávnostného otvorenia.

Ako informuje mestská časť Sídlisko Ťahanovce na svojom webe, slávnostné otvorenie zrekonštruovaného areálu v miestnom lesoparku nad sídliskom bude spojené s prezentáciou, prehliadkou a odovzdaním obnovených lesoparkových zariadení do užívania širokej verejnosti.

,,Pre účely krátkodobej rekreácie vybudovali Mestské lesy a.s. spolu s mestskou časťou Sídlisko Ťahanovce tri veľké kamenno-drevené altánové súpravy so stolom, lavicami a ohniskom, dve kryté lavice, desať lavíc a sedem ohnísk," informovala mestská časť.

Podľa zverejnených informácií nadväzuje na rekreačné zariadenia nový náučný chodník s dĺžkou približne 1300 m s ôsmimi náučnými tabuľami na tému prírodných, lesníckych a historických zaujímavostí územia.

Spomínané podujatie sa bude konať 24. mája so začiatkom o 10:00 hod. Zraz účastníkov bude na panelovej ceste pri výjazde z parkoviska na Ázijskej triede.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM