Eva Mikulová Správy

Na začiatku školského roka budú posilnené vlaky

V súvislosti so záverom letných prázdnin a začiatkom nového školského roka budú posilnené vlakové linky na celom Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Na začiatku školského roka budú posilnené vlaky
Zdroj: TASR

Od stredy 28. augusta do nedele 1. septembra bude vypravených celkom 20 posilových vlakov, a to 2 vlaky SuperCity, 5 rýchlikov, 10 regionálnych rýchlikov a 3 regionálne expresy, ktoré sú zapracované v aktuálnom cestovnom poriadku.

S ohľadom na technické možnosti a dopyt cestujúcich posilní národný dopravca aj ďalšie pravidelné vlaky kategórií IC, Ex, R, RR, REX a Os.

Registrácia na bezplatnú prepravu

So začiatkom nového školského roka sa pravidelne spája aj registrácia žiakov a študentov na bezplatnú prepravu. „ZSSK v záujme bezproblémovej registrácie odporúča, aby žiadatelia venovali zvýšenú pozornosť vypĺňaniu tlačiva ZSSK na vydanie preukazu. Je dôležité, aby boli vyplnené a potvrdené všetky požadované údaje, predovšetkým informácie o trvaní statusu žiaka/študenta,“ pripomenul národný dopravca.

Škola má uviesť a potvrdiť dátumy, odkedy a dokedy bude žiadateľ žiakom/študentom v danom školskom/akade­mickom roku, ročník, ktorý žiak/študent v danom školskom/akade­mickom roku navštevuje, dĺžku jeho štúdia a v prípade záverečného ročníka aj termín jeho záverečnej skúšky.

Platí to aj v prípade zahraničných škôl, ktoré vydávajú takéto potvrdenie na vlastnom tlačive v originálnom vyhotovení.

V prípade študentov zo zahraničia je potrebné predložiť aj úradný preklad originálneho tlačiva. Na webstránke ZSSK sú k dispozícii všetky informácie o bezplatnej preprave.

Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM