Eva Mikulová Správy

Opravujú križovatku na Železníkoch, obmedzená je automobilová aj električková doprava

Od piatku 23. augusta až do stredy 28. augusta bude vylúčená automobilová a autobusová doprava na priecestí pri frekventovanej električkovej zastávke Železníky.

Ilustračný obrázok k článku Opravujú križovatku na Železníkoch, obmedzená je automobilová aj električková doprava
Zdroj: Mesto Košice

Obchádzka tohto úseku bude zabezpečená po dočasnom priecestí nachádzajúcom sa cca 100 metrov za električkovou zastávkou v smere k Daňovému úradu na Rozvojovej ulici, resp. cez kruhový objazd na Moldavskej ulici.

Dôvodom dopravných obmedzení je oprava zvlnenej koľajnice na úseku električkovej trate na Alejovej ulici, ktorý je v prevádzke už vyše 30 rokov.

Kvôli oprave nebude premávať električková doprava v úseku Kruhový objazd, Alejová – VSS, Križovatka. Cestno-koľajový prejazd v križovatke Železníky bude pre električkovú dopravu neprejazdný od soboty 24. augusta. Električky sa tento úsek trate opäť vrátia v utorok 27. augusta.

Skrátené trasy električiek

Električková linka 9 bude premávať na skrátenej trase: V smere z Havlíčkovej ulice pôjde len po zastávku Spoločenský pavilón kde cestujúci prestúpia do spoja náhradnej autobusovej dopravy linky x9.

Keďže spoje linky 9 sú spárované so spojmi linky x9, vodiči električky vždy počkajú na prestup cestujúcich z autobusu. Autobusy x9 budú v tomto úseku premávať po električkovej trati, cestujúci do nich prestúpia priamo na električkovej zastávke.

Električka ostane stáť vo výstupnej zastávke Spoločenský pavilón. Pred odchodom prejde cez kruhový objazd a zastane na zastávke Kruhový objazd, trieda SNP.

V čase odchodu sa presunie do zastávky Spoločenský pavilón, z ktorej odíde až po príchode autobusovej linky x9 a po prestupe cestujúcich.

Spoje električkovej linky R2 budú v plnom rozsahu nahradené priamymi autobusovými spojmi xR2 (Važecká – Železníky – Vstupný areál USS).

Električková zastávka Kruhový objazd, Alejová bude dočasne zrušená.

Foto: ilustračné

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM