Jakub Forgács Hokej

Nabudené Košice chcú pod Urpínom uspieť: Barani im to však uľahčiť neplánujú!

Košičania si v piatom dueli finále udržali domácu nezdolanosť a iba jediné víťazstvo ich delí od zisku titulu. Bystričania však znova predviedli mohutný finiš, no šťastena sa od nich odvrátila minútu pred koncom, keď Kafka nepremenil trestné strieľanie. Čítajte slová hráčov pred šiestym zápasom.

Ilustračný obrázok k článku Nabudené Košice chcú pod Urpínom uspieť: Barani im to však uľahčiť neplánujú!
Zdroj: TASR

V piatom stretnutí finále play off hokejovej extraligy Petr Kafka v 58. minúte pri hre bez brankára znížil manko na rozdiel jedného gólu (2:3), ale vyrovnávajúceho presného zásahu sa už „barani“ nedočkali. „Vždy začíname zakríknuto a v závere urobíme tlak. Potom si hovoríme, že prečo takto nehráme celý duel. Hra bez brankára nám ide, škoda, že sme nepridali ešte jeden gól a nešli do predĺženia. Mrzí ma nepremenené trestné strieľanie, od začiatku som vedel, že budem jeho realizátorom. Mal som niečo pripravené, ale bohužiaľ mi ušiel puk,“ smutne konštatoval po stretnutí Kafka, ktorý sa vraj však nebude na nič vyhovárať, mal ho podľa vlastných slov premeniť a mohli ísť do predĺženia. To, že nepomohol tímu, berie na seba.

Chudý: Košice si víťazstvo zaslúžili

Hlavný rozhodca nariadil trestné strieľanie po tom, ako obranca Radek Philipp rukou úmyselne posunul košickú bránku. V tom momente sa myšlienky košických hráčov vrátili späť do druhého finále, v ktorom „barani“ pri hre bez brankára zrovnali na 3:3. „Boli to nervy, znova sa zopakoval rovnaký stav, 3:1 a odvolanie brankára a dostali sme gól a potom prišlo trestné strieľanie. Musím sa priznať, že som sa na to ani poriadne nepozeral a dúfal som, že sa to už nemôže stať, že zmažú dvojgólové manko. Sme radi, že sme uhrali piaty zápas a šiesty ideme do Banskej Bystrice vyhrať,“ uviedol po stretnutí autor víťazného gólu Jiří Bicek.

Košice mali viac z hry počas väčšej časti zápasu, ale s pribúdajúcimi minútami a blížiacim sa záverom sa ich zmysly akoby otupili a až priskoro začali myslieť na víťazstvo. Šťastena sa priklonila na ich stranu, no košické víťazstvo nespochybnil ani tréner hostí Miroslav Chudý. „Prvá tretina bola z našej strany zlá, chýbal nám dôraz. Prehrávali sme osobné súboje a dali sme súperovi priestor. V druhej časti sme sa trošku zlepšili, ale tiež to nebolo ono. V tretej tretine sme znížili na 1:2, ale prišlo zbytočné vylúčenie a gól na 3:1. Pokúsili sme sa dostať do zápasu a skoro nám to opäť vyšlo,“ uviedol s tým, že ak to vezme globálne, tak Košice si po šesťdesiatich minútach víťazstvo zaslúžili.

Pred vypredanou Steel arénou sa do streleckej listiny ako prvý zapísal v 13. minúte košický útočník Marek Bartánus, ktorý po blafáku bekhendom vymietol pravý horný roh bystrickej bránky. „Som naozaj veľmi rád, že sme dnes zabrali ako jedno mužstvo a zvládli piaty duel. I keď bol záver kritický, ale so šťastným koncom pre nás. Po druhom bystrickom góle prišla nervozita, puky nám skákali, no podržal nás Sašo Hylák a teší ma, že sme to ku koncu zvládli,“ zneli po stretnutí Bartánusove slová. Počas celého duelu to vrelo nielen na striedačkách, ale i priamo na ľade. Niekedy sa podľa neho nehrá už iba hokej, preto sú na ľade emócie.

Bicek: Do Bystrice ideme vyhrať

Emócie však patria k hokeju a vypäté situácie vrcholiace šarvátkami, či potýčkami burcujú i prítomných divákov. Hokejisti Banskej Bystrice vedia, že najbližší duel má pre nich prívlastok existenčný, no zbrane neskladajú. „Musíme začať inak ako v Košiciach. V tejto situácii sme sa ocitli už v semifinále, keď sme museli zvládnuť obidva zápasy, aby sme išli ďalej. Ak chceme získať titul, tak tieto stretnutia musíme jednoducho zvládnuť. Myslím si, že tento káder je silný, samozrejme Košice sú tiež veľmi kvalitný tím a budeme to mať nesmierne ťažké. Teraz však musíme zvládnuť najbližší domáci zápas,“ analyzoval Chudý.

„Oceliari“ sa už do Steel arény vrátiť nechcú a titul by radi získali už na ľade súpera. Po dvoch nezdaroch na bystrickom štadióne našli údajne „liek“ na dve prehry. „Ideme do Banskej Bystrice a ideme vyhrať. Niečo sme si povedali k dvom zápasom na ľade súpera, hrá sa tam úplne iný hokej a myslím si, že sme na to našli ‚liek‘, takže bude to úplne iná hra z našej strany,“ naznačil ambície v šiestom dueli Bicek.

Čítajte tiež:

Hokejová horúčka vrcholí, skanduje sa už i na námestí: Zavítali sme do bystrickej fan zóny VIDEO

Burcovač bystrického kotla baranov prehovoril: Titul si zaslúžime minimálne pre Mira Hlinku

Košičanov zachvacuje hokejová horúčka: Toto si myslia o veľkom finále fanúšikovia!

Bystričanov zachvacuje hokejová horúčka: Toto si myslia o veľkom finále obyvatelia!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM