Krimi

Naháňačka ako z filmu, VIDEO: Košickí policajti zadržali 4 cudzincov z Litvy

Prinášame vám autentické video z policajnej akcie. V metropole východu muži zákona zadržali 4 cudzincov z Litvy, ktorí sú podľa polície podozriví z krádeže luxusného auta.

Ilustračný obrázok k článku Naháňačka ako z filmu, VIDEO: Košickí policajti zadržali 4 cudzincov z Litvy
Zdroj: Dnes24.sk

Hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ Košice dnes (19.3.) nadránom na križovatke Letnej a Komenského ulice v Košiciach spozorovala vozidlo zn. BMW X5, o ktorom mala informácie, že ide o odcudzené vozidlo. Toto vozidlo sa pokúsila zastaviť zvukovým a výstražným znamením, pričom vodič vozidla na výzvy polície na zastavenie nereagoval, a vysokou rýchlosťou unikal smerom na Čermeľskú ulicu, informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

,,Počas prenasledovania nezvládol riadenie, pri zastávke električiek dostal šmyk, a havaroval. Vzápätí vystúpil a dal sa na útek. O niekoľko metrov však hliadka PMJ podozrivého muža zadržala," priblížila ďalej situáciu hovorkyňa.

Ako ďalej uviedla, podľa policajných zistení sa „komplici“ vodiča vozidla BMW X5 mali pohybovať na vozidle zn. Opel Astra. Toto vozidlo policajné hliadky spozorovali pri výjazde z Košíc smerom na Prešov, pričom ho prenasledovali až do obce Seniakovce (Prešovský kraj). Vo vozidle sa nachádzali tri osoby, dve z nich boli zadržané na mieste, tretia podozrivá osoba sa dala na útek pešo po blízkych poliach. Niekoľko kilometrov ho pešo prenasledovali príslušníci PMJ, ktorí ho v obci Janovík zadržali.

,,Voči všetkým podozrivým osobám boli pri ich obmedzení osobnej slobody použité donucovacie prostriedky, pretože kládli aktívny odpor, a následne boli osoby eskortované na policajné oddelenie k ďalšej realizácii," uviedla ďalej Ivanová.

Podľa policajnej správy polícia so 4 podozrivými občanmi Litvy v súčasnosti vykonáva potrebné procesné úkony, v danej veci už koná vyšetrovateľ PZ, a polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin krádeže.

Video, ktoré zverejnila polícia, si môžete pozrieť v odkaze pod článkom.

Zdroj: Facebook

Titulné foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM