Aktualizované Eva Mikulová Správy

Najväčšie odberné miesto na Slovensku je na košickom letisku, je tu až 17 odberných tímov, FOTO

V nedeľu ráno 1. novembra v tomto drive-in nebola žiadna čakacia doba na testovanie. V sobotu 31. októbra otestovali vyše 4-tisíc ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšie odberné miesto na Slovensku je na košickom letisku, je tu až 17 odberných tímov, FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR/Diana Semanová

Druhý deň celoplošného testovania začal aj v Košiciach bez problémov. O 7,00 hodiny ráno otvorili všetky odberné miesta. Zatiaľ je záujemcov o testovanie oveľa menej, ako v sobotu 31. októbra. Takmer nikde sa netvoria rady a testovanie prebieha plynule.

„Ráno o 7.00 h čakalo na otvorenie prevádzky najväčšieho odberného miesta na Slovensku desať áut, ktorých osádky boli hneď aj vybavené. Pozývame sem každého, komu sa nechce inde čakať v dlhých radoch,“ uviedol námestník primátora mesta Košice Marcel Gibóda.

Dnes ráno prišiel skontrolovať letisko aj primátor Jaroslav Polaček a profesor Pavol Jarčuška. Výsledky testov každému bezpečne doručia na elektrokolobežke.

Odberné miesto v Aeroklube na košickom letisku otestovalo v sobotu (31. 10.) 4308 ľudí. Išlo najmä o občanov z Košíc, ale aj okolitých obcí. Pozitívny test malo 19 z otestovaných.

Presné výsledky po prvom dni testovania ešte nie sú známe. Ale počet zachytených pozitívnych osôb z celkového počtu doteraz otestovaných sa pohybuje okolo 0,5 percenta.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM