Aktualizované Krimi

Protidrogová akcia NAKA v Košiciach: Domové prehliadky s jasným výsledkom!

Národná kriminálna agentúra (NAKA) od pondelkového rána zasahuje v Košiciach pri akcii s krycím názvom Dispečér.

Ilustračný obrázok k článku Protidrogová akcia NAKA v Košiciach: Domové prehliadky s jasným výsledkom!
Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

Zameraná je na obchodovanie s omamnými a psychotropnými látkami. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti s tým, že dve osoby zadržali.

„Taktiež sme vykonali tri domové prehliadky a tri prehliadky nebytových priestorov. Pri prehliadkach sme zaistili väčšie množstvo bielej kryštalickej látky, zelenej sušiny, ako aj tablety extázy,“ uvádza s tým, že tieto látky budú podrobené expertíze.

Zadržaných, 48-ročného Radoslava F. a 28-ročného Martina Cz., vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

„Radoslav mal opakovane zadovažovať najmä marihuanu a pervitín. Spoločne s Martinom mali drogy prechovávať, distribuovať a predávať,“ informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Vyšetrovateľ zároveň podal podnet na väzobné stíhanie obvinených, ktorý je už spolu so spisovým materiálom u prokurátora.

Polícia má k dispozícii aj predbežné výsledky z kriminalistického laboratória. Takmer zo 130 gramov zaistenej marihuany by bolo možné pripraviť približne 800 dávok, ktoré by mohli predať za 900 až 1400 eur.

Takmer z 300 gramov pervitínu by podľa polície mohli navážiť približne 600 dávok a zarobiť na nich 14.800 až 29.600 eur. „Ďalší zaistený rastlinný a kryštalický materiál ešte skúmame. Medzi zaistenými vecami bola okrem šišiek marihuany zelená sušina rôznej hmotnosti a rôzne množstvá ďalšej bielej kryštalickej látky, ale aj viac ako 400 kusov tabliet rôzneho tvaru, veľkosti a farby,“ poznamenal Slivka.

Polícia pri domových prehliadkach zaistila tiež predmety na užívanie drog, peňažnú hotovosť, mobily či rôzne technické prostriedky na spracovávanie a uchovávanie dát, ich prenos cez internet a pamäťové nosiče.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM