Rôzne

Namiesto klietky boj v nemocnici o holý život: Zápasník MMA to nevzdal, rodina žiada o pomoc!

34-ročný Košičan mal mať v máji MMA zápas. Namiesto toho bojoval o holý život, prišiel o časť lebky aj o nohy.

Ilustračný obrázok k článku Namiesto klietky boj v nemocnici o holý život: Zápasník MMA to nevzdal, rodina žiada o pomoc!
5
Galéria

Košičan Števo (34) bol ešte donedávna vášnivým športovcom. V minulosti sa venoval hlavne hádzanej, v máji tohto roku ho však čakal vytúžený MMA zápas v ťažkej váhe.

Osud sa mu zmenil zo dňa na deň, konkrétne ôsmeho mája. Štefan utrpel poranenie za nejasných okolností s mechanickým poškodením krčnej tepny. Nastal boj o holý život.

Prišiel o časť lebky aj o nohy

Následkom poranenia sa mu mozog neokysličoval a mladý Košičan skončil na ARO. Kvôli zvyšujúcemu sa tlaku a opúchaniu mozgu mu museli odstrániť časť lebky. Následky boli fatálne a nastali ďalšie komplikácie.

Okrem iného sa mu upchali cievy v nohách a lekári museli konať. Napokon pristúpili k amputácii oboch nôh v polovici stehien. Zdatného športovca by ste zrazu nespoznali.

Nevzdal to!

Veľkého bojovníka nezlomili ani ďalšie komplikácie ako opakovaný obojstranný zápal pľúc, otrava krvi či nehojace sa rany.

Po celý čas má pri sebe aj spolubojovníčku, partnerku Michaelu, ktorá zorganizovala na platforme ĽudiaĽuďom.sk verejnú zbierku. Začiatkom augusta zahlásila, že Števo je konečne doma.

„Liečba v hyperbarickej komore nám pomohla vyhrať boj nad nehojacími sa amputačnými ranami. Nohy sú definitívne zahojené. Taktiež preležanina je v tomto momente na dobrej ceste k zahojeniu. Napriek týmto veľkým-malým pokrokom je Števo stále odkázaný na našu 24/7 starostlivosť,“ aktualizovala v septembri Števova priateľka jeho posun v liečbe.

Riziková operácia

Tá je však mimoriadne nákladná a zbierka je preto stále aktuálna. Nákladné liečby, rehabilitačné pobyty, vybavenie domácnosti, protézy aj ďalšie nutnosti si vyžadujú veľké finančné prostriedky a nie všetko poisťovňa v plnej sume prepláca.

Ako informuje portál Pluska.sk, v blízkej dobe by mal Števo absolvovať rehabilitačnú liečbu v Národnom rehabilitačnom centre Kováčová. Počíta sa aj s operáciou, v rámci ktorej by mu mali časť lebky vrátiť, aktuálny stav ju však ešte neumožňuje zrealizovať.

Foto: archívne

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM