Michal Lendel Správy

Nápor žiadateľov o výmenu kariet: Dopravca dal ľuďom ďalší mesiac

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) predlžuje výmenu kariet do konca júla 2014. Dôvodom je zvýšený nápor o výmenu Mestskej karty. Cestujúci v košickej MHD tak získali ďalší mesiac na výmenu starej karty za novú.

Ilustračný obrázok k článku Nápor žiadateľov o výmenu kariet: Dopravca dal ľuďom ďalší mesiac
Zdroj: TASR

Ako pre Košice 24 uviedla hovorkyňa DPMK Michaela Karaffová o vydanie Mestskej karty je možné požiadať na dvoch predajných miestach DPMK, v Zákazníckom centre na Bardejovskej a v Predpredaji na Rooseveltovej u­lici.

„Otvorené sú v pracovné dni od 7:00 do 18:00 hodiny a v sobotu v čase od 8:00 do 13:00 hodiny na Bardejovskej do 30.6.2014 a na Rooseveltovej bude do 31.7.2014 otvorené aj v sobotu v nezmenenom čase,“ pripomenula Karaffová , pričom dodala, že predajné miesta sú v sobotu otvorené najmä pre tých, ktorí si počas týždňa pre pracovné či iné povinnosti nemôžu vymeniť kartu.

Po 31.7.2014 budú karty definitívne zablokované. DPMK bude vydávať Mestskú kartu aj po 31.7.2014. Ces­tujúci, ktorí nebudú mať po tomto termíne novú kartu, môžu cestovať na papierový cestovný lístok alebo SMS lístok.

„Zostávajúci kredit na starej karte po 31.júle neprepadne, môže byť prenesený na novú Mestskú kartu alebo iný typ karty. Ak občan má záujem o vrátenie kreditu, na základe písomnej žiadosti mu kredit bude vrátený,“ uzavrela hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM