Veronika Kalinová Rôzne

Návštevníci na Magio pláži? Popri leňošení na slnku sa naučia aj posunkovú reč

Na Magio pláži na sídlisku Nad jazerom budú mať záujemcovia jedinečnú možnosť naučiť sa základom posunkovej reči. Košičania si tak môžu leňošenie na slnku spríjemniť i zaujímavým programom.

Ilustračný obrázok k článku Návštevníci na Magio pláži? Popri leňošení na slnku sa naučia aj posunkovú reč
Zdroj: TASR

„Záujemcovia môžu prísť ktorýkoľvek večer v týždni,“ uviedla Mirka Šáchová z Nadácie Pontis. Kurzy sú bezplatné a budú ponúkané celý tento týždeň. Vyučovanie bude prebiehať každý pracovný deň od pondelka do piatku v čase od 18.00 do 19.00 hod. v priestoroch čitárne. Na kurzy nie je potrebné sa vopred prihlasovať.

Návštevníci sa naučia základné posunky, osvoja si zásady komunikácie s nepočujúcimi a dozvedia sa aj viac o ich komunite. Hovoriť rukami nemusí byť vôbec jednoduché, ale rozhodne sa oplatí vyskúšať to. Košické kurzy povedie tlmočníčka a lektorka Ľubica Šarinová.

„Tak ako sa učíme cudzie jazyky, je dôležité poznať aspoň základy posunkového jazyka. Nepočujúci vždy ocenia takúto snahu porozumieť im. Zapájame ich tak do nášho sveta a uľahčujeme im komunikáciu v bežnom živote,“ hovorí lektor a tlmočník Robert Šarina.

Kurzy na Magio plážach v Košiciach a Bratislave organizuje Nadácia Pontis s podporou Nadačného fondu Telekom.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM