Veronika Hunyadiová Rôzne

Nebudete vedieť, kam skôr skočiť! Víkend v Košiciach ponúkne bohatý PROGRAM

Posledný júlový víkend sa v Košiciach nudiť nebudete. Podujatí je viac ako dosť a vyberie si naozaj každý.

Ilustračný obrázok k článku Nebudete vedieť, kam skôr skočiť! Víkend v Košiciach ponúkne bohatý PROGRAM
Zdroj: Facebook.com/Košice Západ Terasa , Facebook.com/Amfik Košice

Ak počas najbližšieho víkendu (30. 7. – 1. 8.) ostávate v Košiciach, nudiť sa určite nebudete. Na výber máte obrovské poriadne množstvo podujatí.

Letný festival na KVP

Mestská časť KVP pripravila pre svojich obyvateľov a všetkých Košičanov letný festival. Na pódiu pri fontáne (priestranstvo za OC Grunt) vystrieda niekoľko skvelých folkloristov, hudobníkov a tanečníkov. Tešiť sa môžete aj na sprievodné aktivity, workshopy, výstavu krojov a atrakcie pre deti. O histórii sídliska porozpráva sprievodca Milan Kolcun. Chýbať nebudú ani gastronomické špeciality z piatich foodtruckov z rôznych miest Slovenska. Viac informácií a program festivalu TU. Vstup je voľný.

sobota, 10.00 – 20.00 hod., priestranstvo za OC Grunt

Beach Plaza Terasa

Basketbalový turnaj

Pred OC Galéria to bude žiť basketbalom. V piatok (30. 7.) je plocha prístupná pre verejnosť, v sobotu je na programe medzinárodný basketbalový turnaj mužov, žien a juniorov v basketbale 3×3 Basket tour.

sobota, celodenne, plocha pred OC Galéria, Toryská 5

Výstava motocyklov

V nedeľu basketbalistov vystriedajú rýchle stroje. Na programe je výstava motocyklov a ukážky freeriderov.

nedeľa, celodenne, plocha pre OC Galéria, Toryská 5

Vodné lyžovanie na Jazere

V sobotu a nedeľu sa na košickom Jazere predstavia tí najlepší jazdi na vodných lyžiach. V areáli Trixen Park Košice sa koná medzinárodná súťaž vo vodnom lyžovaní za vlekom. Diváci budú môcť sledovať súťažiacich od 15 rokov po dospelých v disciplínach. Predstaví sa 50 pretekárov z Česka, Izraelu, Nemecka, Poľska, Rakúska a zastúpení budú aj slovenskí súťažiaci. V sobotu sa konajú kvalifikácie a finálové jazdy prídu na rad v nedeľu okolo 14.00 hod.

sobota, nedeľa, celodenne, Areál Trixen, sídlisko Nad jazerom

Rodinný festival na Aničke

Program pre deti ponúkne Areál Anička kde sa koná dvojdňový rodinný festival. Tešiť sa môžete na rôzne atrakcie, divadelné predstavenia, koncerty pre deti aj dospelých. Príde aj Máša a Medveď so svojim hudobno-tanečným vystúpením a zvieratkami. Viac informácií a kompletný program nájdete na stránke festivalu. Vstup na jeden deň stojí 8 eur (deti do 1 roka zdarma) a lístky zakúpite TU.

sobota, nedeľa, 10.00 – 18.00 hod., Areál Anička,

Leto v Mestskom parku

V hudobnom altánku v Mestskom parku poteší milovníkov hudby podujatie Múzy v parku. Tešiť sa môžu na Fantomá opery v podobe husľovej klasicko-modernej šou Brunhildy Linsel a formácie Ecliptic.

nedeľa, 17.00 hod., altánok v Mestskom parku

Koncert Noc a deň

Leto v Kulturparku je v plnom prúde a fanúšikovia hudby sa môžu v sobotu tešiť na ďalší koncert. Tentoraz ich poteší košická skupina Noc a deň. Pôvodne sa mali Košičanom predstaviť minulý rok v októbri, kvôli pandémii sa ale koncert uskutoční až teraz. Vstupenky sú stále k dispozícii, cena je 25 eur. Zakúpite ich TU. Platia aj vstupenky zakúpené na minuloročný zrušený koncert.

sobota, 20.00 hod., Kasárne Kulturpark, Kukučínova 2

Kino pod hviezdami

Aj v auguste sa môžete tešiť na letné kino v Amfiteátri. Prvé augustové premietanie je v nedeľu (1 .8.) o 20.30 hod. a tešiť sa môžete na českú komédiu Matky. Vstupné je 5 eur, lístky kúpite na mieste hodinu pred začiatkom alebo online.

nedeľa, 20.30 hod., Amfiteáter, Festivalové námestie

Celý program letného kina na august nájdete v tomto článku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM