Michal Lendel Samospráva

Nedohoda strán zrodila nového kandidáta: Šéfom VÚC chce byť aj Rudolf Bauer

Ďalšie trieštenie síl na pravej strane politického spektra. Neschopnosť opozičných strán dohodnúť sa na spoločnom kandidátovi na post predsedu KSK vyústil do kandidatúry Rudolfa Bauera. Bývalý primátor Košíc a expredseda KSK sa cíti byť dôveryhodnou a presvedčivou alternatívou.

Ilustračný obrázok k článku Nedohoda strán zrodila nového kandidáta: Šéfom VÚC chce byť aj Rudolf Bauer
Zdroj: TASR

Na funkciu predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) bude za stranu Konzervatívni demokrati Slovenska (KDS) kandidovať aj súčasný starosta mestskej časti Košice – Západ a bývalý primátor Košíc, aj predseda VÚC Rudolf Bauer.

Ako informovala tajomníčka KDS Mária Majdová, Bauer pôvodne nemal v úmysle kandidovať, pretože sa všeobecne predpokladalo, že viaceré parlamentné opozičné strany sa dohodnú na spoločnom kandidátovi. „Po udalostiach posledných dní, keď k dohode opozičných strán nedošlo sa rozhodol kandidovať,“ uviedla. Strana tak zrejme reagovala na informáciu o odstúpení Márie Sabolovej (KDH) z kandidatúry. Tá sa tak rozhodla po tom, čo Most-Híd potvrdil podporu kandidáta strany Smer-SD Zdenka Trebuľu.

„Situácia v Košickom kraji si vyžaduje, aby sa proti súčasnému vedeniu samosprávneho kraja postavila dôveryhodná a presvedčivá alternatíva. Rudolf Bauer, bývalý primátor Košíc v rokoch 1993–1994 a bývalý predseda Košického samosprávneho kraja v rokoch 2001–2005, je práve takouto dôveryhodnou a presvedčivou alternatívou,“ dodala Majdová.

Okrem Bauera a Trebuľu ohlásil kandidatúru aj Rastislav Masnyk za SaS, Dominika Palaščáková za stranu NOVA a Vladimír Gürtler za stranu 7 statočných.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM