Rôzne

NEĽAKAJTE SA: Na vlakových staniciach aj vo vlakoch môže byť v týchto dňoch rušno

Železničné stanice a vlaky v Košickom kraji budú pod drobnohľadom polície. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku NEĽAKAJTE SA: Na vlakových staniciach aj vo vlakoch môže byť v týchto dňoch rušno
Zdroj: TASR/František Iván

Do európskej policajnej akcie, ktorá začala tento týždeň na území Slovenska a potrvá až do nedele, sa zapojili aj príslušníci Policajného zboru v Košickom kraji.

Konkrétne príslušníci železničnej, poriadkovej a kriminálnej polície, v teréne sú aj policajné psy, špeciálne vycvičené na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok, ale aj policajti oddelenia sprevádzania vlakov odboru železničnej polície Prezídia Policajného zboru.

Informovala o tom košická polícia na sociálnej sieti.

Pod drobnohľadom polície budú vo zvýšenej miere železničné stanice i vlaky. Prečo táto akcia? „Aby sa ľudia cítili bezpečne nielen na cestách, ale i cestujúca verejnosť počas svojej prepravy vlakmi či verejnosť čakajúca na svoj vlak. Tiež aby sme ochránili život, zdravie a majetok osôb v priestoroch železničných staníc, v ich blízkom okolí, na nástupištiach i vo vlakoch osobnej prepravy,“ informuje polícia.

Počas prvého dňa akcie bolo zistených 11 priestupkov, z ktorých v troch prípadoch osoby porušili zákon, pretože prechádzali cez koľaje na miestach, kde je to zakázané. Bola tiež vypátraná jedna osoba.

„Stanica je vstupnou bránou do mesta a nechceme sa venovať len vodičom, ale aj bežným cestujúcim, ktorí prichádzajú do mesta vlakom. Chceme, aby ľudia pochopili, že keď vystúpia z vlaku, môžu sa cítiť bezpečne, aby vedeli, že policajti sú tu aj pre nich a pre ich bezpečnosť,“ poznamenal košický krajský policajný riaditeľ Štefan Mulik.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM