Rôzne

Nemáte plány na víkend? V Košiciach vás čaká bohatý PROGRAM

Najbližší víkend bude v Košiciach patriť hudbe, zábave aj športu.

Ilustračný obrázok k článku Nemáte plány na víkend? V Košiciach vás čaká bohatý PROGRAM
Zdroj: TASR/František Iván

Neviete, ako budete tráviť víkend? Pozrite si náš prehľad podujatí v metropole východu od 24. do 25. júla.

Plážový volejbal

Víkend bude patriť v Košiciach aj športu. Od piatku do nedele sa na pláži pred OC Galéria konajú Majstrovstvá SR v plážovom volejbale kategórie A mužov a žien.

sobota – nedeľa, námestie pred OC Galéria, Toryská 5

Hudba na Starom pľaci

Milovníci hudby by nemali vynechať sobotňajší mini koncert na trhovisku na Dominikánskom námestí. Nákupy na trhu vám spríjemní zoskupenie Robie M, ktoré má vo svojom repertoári cover verzie najväčších slovenských a zahraničných hitov.

sobota, 9.30 hod., trhovisko Dominikánske námestie

Detský literárny festival

V košickej Tabačke sa v sobotu koná 4. ročník detského literárneho festivalu Punktík. Cieľom je motivovať deti v čítaní, kritickom myslení a uľahčiť im prístup k literatúre a ilustráciám. Čas na festivale môžete stráviť s deťmi pri čítaní kníh, na autogramiádach, workshopoch, divadelných predstaveniach, koncerte a veľkom knižnom trhu vydavateľov detskej literatúry. Detailný program k dispozícii TU. Celodenné vstupné pre dospelých je 5 eur (dvaja dospelí 8 eur). Deti do 15 rokov majú vstup voľný.

sobota, 9.00 – 18.00 hod., Tabačka Kulturfarbik, Gorkého 2

Náučné cyklopreteky

V uliciach Košíc sa bude v sobotu konať cyklokuriérsky pretek AlleyCat ligy. Na štarte dostane každý jazdec zoznam/mapu/ma­nifest checkpointov rozmiestnených po meste. Kto prvý vyzbiera všetky checkpointy a dorazí do cieľa, vyhráva. Témou je umenie vo verejnom priestore, ktoré skrášľuje Košice. Štartovné je dobrovoľné. Viac informácií v udalosti na Facebooku.

sobota, 17.30 hod., Námestie Jána Mathého

Nočné kúpanie na „Čehačku“

Na kúpalisku Červená hviezda sa v sobotu koná už druhá letná tanečná party s nočným kúpaním. Pripravené budú dva bazény, plavčíci, DJi, ale aj dva bary. Bonusom bude vírivka so šampanským vo VIP aréne. Vstupné 4 eurá.

sobota, 20.00 hod., Kúpalisko Červená hviezda, Staničné námestie 5

Leto v Kulturparku

Letný koncert

V piatok večer sa môžete tešiť na ďalší letný koncert v Kulturparku. Predstaví sa Štefan Štec a zoskupenie Fajta. Vstupenky zakúpite online TU.

piatok, 19.00 hod., Kasárne Kulturpark, Kukučínova 2

Stand-up comedy

Veselo bude v Kulturparku aj v sobotu. Tešiť sa môžete na improvizovanú show komikov stand-upistov. Trefnými komentármi a vtipnými príhodami zo života vás pobavia Michal Szatmary, Simona, Samo Trnka, Joe Trendy. Vstupné 10 eur a lístky k dispozícii online TU.

sobota, 19.00 – 21.00 hod., Kasárne Kulturpark, Kukučínova 2

Divadlo pre deti

V nedeľu dopoludnia poteší najmenších divákov Divadelný Svet – Ďuro Truľo. Deti sa môžu tešiť na kúzelnú rozprávka o tom, ako hlúpy Ďuro zmúdrel na motívy slovenskej ľudovej rozprávky zo zbierok Pavla Dobšinského. Vstupné 4 eurá a lístky zakúpite online TU. Predstavenie je vhodné pre deti od 3 rokov.

nedeľa, 10.00 hod., ​Kasárne Kulturpark, Kukučínova 2

Zábava v Steelparku

Sobota bude v Steelparku patriť letnému workshopu. Tentoraz bude zameraný na jednoduché programovanie pre začiatočníkov v oblasti IT a práci s platformou Arduino. Dozviete sa, čo všetko dokáže malá mikroprocesorová doštička, čo všetko si pomocou nej môžete zostrojiť či odmerať.

sobota, 14.30 – 15.30 hod., Steelpark, Kasárne Kulturpark, Kukučínova 2

V nedeľu čaká malých aj veľkých zvedavcov deň so Steelparkom. Nahliadnete do čarovného sveta Kúzelnej fyziky, zúčastníte sa na hodine elixírov s Vedeckým brlohom a zažijete interaktívnu prednáškou o levitujúcom vláčiku. Pre návštevníkov bude od 13.30 hod. pripravená skupinová prehliadka zdarma a počas celého dňa budú v areáli prichystané rôzne hlavolamy a tangramy. Vstupné je voľné.

nedeľa, 10.00 – 16.30 hod., Steelpark, Kasárne Kulturpark, Kukučínova 2

Pomáda v Amfiteátri

Letné kino v Amfiku prinesie v nedeľu divákom legendárnu Pomádu. Vstupné je 3 eurá. Lístky zakúpite online cez stránku kina Úsmev alebo na mieste hodinu pred začiatkom podujatia. Premietanie začína o deviatej večer.

nedeľa, 21.00 hod., Amfiteáter, Festivalové námestie 2

Aktuálne správy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM