Správy

Nemocnica v Šaci chystá novinku: Začala s výstavbou moderného operačného centra!

Nemocnica Košice-Šaca začala s realizáciou stavebných prác na prístavbe, ktorá bude slúžiť novému modernému operačnému centru. Trojpodlažná budova bude napojená na lôžkovú a ďalšiu časť nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica v Šaci chystá novinku:  Začala s výstavbou moderného operačného centra!
Zdroj: TASR

Na jednotlivých podlažiach modernej prístavby bude päť operačných sál s kompletným príslušenstvom, oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny i centrálna sterilizácia. Nový projekt má podľa vedenia nemocnice ambíciu zlepšiť pracovné podmienky zdravotníckeho personálu, zlepšiť dostupnosť chirurgických zákrokov pre pacientov a pomôcť pri pokračujúcom napredovaní nemocnice. Ukončenie výstavby je naplánované na apríl 2015.

„Výstavbou reagujeme na identifikovanú potrebu neustáleho zlepšovania zdravotnej starostlivosti a v konečnom dôsledku sú všetky takéto kroky orientované na pacienta, jeho zdravie či jeho pohodlie. Dokazujeme, že v zdravotníctve sa dá napredovať, aj keď by sme mohli byť pohodlní a ťažiť z dokázateľne vysokej kvality nášho zariadenia,“ uviedol riaditeľ NemocniceKošice-Šaca Juraj Vančík.

Investormi stavby sú spoločnosť Finhosp, ktorá financuje stavebné činnosti, a samotná Nemocnica Košice-Šaca, jej zdroje pôjdu na nákup zdravotníckej techniky. Výstavbu operačného centra realizujú dodávatelia Zipp Bratislava a Stavoterm Michalovce.

Foto. ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM