Veronika Hunyadiová Správy

Nemocnica v Šaci zaviedla triáž pacientov. Potrebujete aj očkovanie alebo test?

Nemocnica v košickej Šaci sprísňuje protipandemické opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica v Šaci zaviedla triáž pacientov. Potrebujete aj očkovanie alebo test?
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Nemocnica AGEL Košice-Šaca zaviedla triáž pacientov. Hlavný vstup do budovy je počas pracovných dní otvorený do 16.00 hod., v neskorších hodinách a počas víkendov je možné vstupovať do budovy iba zadným vchodom.

Prísne pravidlá

„K sprísneniu opatrení a obmedzeniu pohybu osôb v zdravotníckom zariadení sme pristúpili hneď na začiatku zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie, aby sme chránili pacientov aj zamestnancov a udržali chod nemocnice v štandardnom režime bez obmedzenia elektívnej zdravotnej starostlivosti a plánovaných operačných výkonov,“ uviedol riaditeľ nemocnice Pavol Rusnák.

V priestoroch nemocnice sa požaduje nosenie respirátorov FFP2. Pacienti prichádzajúci na ambulantné vyšetrenia sú povinní preukázať sa dokladom o vakcinácii, prekonaní ochorenia COVID-19 alebo dokladom o negatívnom výsledku testu (PCR/LAMP nie starší ako 72 hodín a antigénový nie starší ako 24 hodín). Pacienti majú možnosť nechať sa otestovať v nemocničnom mobilnom odberovom mieste, prípadne im lekár navrhne vyšetrenie na konci ordinačných hodín. Neplatí pre pacientov Urgentného príjmu.

Pripravujú lôžka

V rámci reprofilizácie nemocnica aktuálne disponuje 10 kyslíkovými lôžkami a 1 lôžkom s umelou pľúcnou ventiláciou. „V súčasnosti máme hospitalizovaných 5 pacientov s podozrením na ochorenie COVID-19, evidujeme 5 pozitívnych zamestnancov a žiadneho v karanténe," dodal Rusnák.

V nemocnici AGEL Košice-Šaca platí od 13. septembra zákaz návštev. Povolené sú len k dlhodobo hospitalizovaným a ťažko chorým pacientom, k zomierajúcim pacientom, na požiadanie pacienta kňazom za účelom podávania sviatostí a ostatným duchovným. Pre uvedené výnimky platia striktné pravidlá, musia byť kompletne zaočkovaní, mať doklad o prekonaní ochorenia alebo negatívny test na koronavírus.

Foto: ilustračné

Viac správ o koronavíruse

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM