Správy

Nenechajte sa oklamať: Košický magistrát upozorňuje na podivné telefonáty!

Zaznamenali ste zvláštny telefonát? Magistrát varuje pred podvodníkmi. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Nenechajte sa oklamať: Košický magistrát upozorňuje na podivné telefonáty!
Zdroj: Dnes24.sk

Dôveruj, ale preveruj, hovorí známe porekadlo. To platí aj v prípade podivných telefonátov, na ktoré upozorňuje košický magistrát. O čo vlastne ide?

,,Touto cestou by sme chceli upozorniť všetkých žiadateľov o sociálne byty v meste Košice na podvodné telefonáty, v ktorých volajúci požadujú vyplatenie nájomného za pridelené byty," varuje magistrát.

Ako príklad uviedol telefonát, kde sa volajúci predstavil ako zamestnanec Magistrátu mesta Košice a žiadateľovi o sociálny byt oznámil pridelenie bytu a zároveň od neho žiadal vyplatenie troch mesačných splátok za byt.

Podľa zverejnených informácií sa magistrát od podobných telefonátov dištancuje a upozorňuje, že prideľovanie sociálnych bytov prebieha podľa presne stanovených kritérií a o výsledku je žiadateľ informovaný písomne. Nájomné v sociálnych bytoch sa vypláca vždy za daný mesiac a nie niekoľko mesiacov dopredu.

,,V prípade podozrivého telefonátu prosíme občanov, aby neváhali kontaktovať zamestnancov sociálneho referátu MMK a situáciu si overili," upozorňuje magistrát na záver.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM