Alexandra Kolínská Futbal

Nepodarený zápas košických futbalistov: Ďalšia prehra na domácej pôde.

V treťom kole Fortuna ligy Košičania na domácom trávniku privítali Zlaté Moravce. Víťazi Slovenského pohára si na trávniku dobre nerozumeli. Aké boli ich šance a čo na to tréneri mužstiev?

Ilustračný obrázok k článku Nepodarený zápas košických futbalistov: Ďalšia prehra na domácej pôde.
Zdroj: TASR

Zápas bol zaujímavý už od svojho začiatku. V piatej minúte hosťujúci Štrbák zastavil vo vlastnej šestnástke nedovolene Haskiča a hlavný arbiter nariadil pokutový kop. Ten šiel kopať Diaby, ale ponúknutú šancu nevyužil. V 10. minúte ešte Ružinský vytlačil zakončenie Charizopulosa mimo brány, ale následný rohový kop pretavil hlavou na gól Štrbák – 0:1. Druhý gól prišiel v 26. minúte. Spoza šestnástky vypálil Charizopulos a strelou k pravej žrdi Ružinského brány upravil na 0:2.

„Žlto-modrí“ pridali smerom dopredu, v 32. minúte ešte Bukata neprekonal Kováča, no o päť minút neskôr už korigoval na 1:2 Haskič, ktorý zužitkoval ideálnu prihrávku Diabyho. Už o dve minúty neskôr Ružinský nedovolene atakoval unikajúceho Orávika a hlavný rozhodca ukázal druhýkrát v stretnutí na biely bod. Po Ďuricovom „dloubáku“ košický brankár vyťahoval po tretíkrát v zápase loptu zo siete – 1:3.

Druhý polčas priniesol viacero šancí na oboch stranách. Ani jednej sa však už nepodarilo skórovať. Zápas sa tak skončil jasným víťazstvom ViOn-u za stavu 1:3.

Hlasy trénerov

Radoslav Látal, tréner Košíc: „Rozhodla nepremenená penalta. V minulej sezóne nás zdobila dôslednosť a poctivosť. To všetko je preč a dnes rozhodla nedisciplinovanosť, ktorú si vyriešime v kabíne. Na penaltu boli určení iní hráči. Dostať tri góly je veľa a máme týždeň na to, aby sme to zlepšili.“

Branislav Mráz, tréner ViOn-u: „Pre nás krásne a veľké víťazstvo. Hráči pracovali počas týždňa a bolo z nich cítiť, že chcú v Košiciach uhrať výsledok. Vedeli sme, že Košice budú chcieť veľmi vyhrať, pretože majú za sebou negatívnu sériu. Prvý polčas bol bláznivý, veľa chýb v defenzívach. Dôležitý moment bol pri penalte domácich, pri ktorej nás podržal brankár. Išli sme do dvojgólového vedenia a napokon sme vyhrali polčas 3:1. Druhé dejstvo bolo z našej strany taktické a viac sme sa stiahli.“

MFK Košice – ViOn Zlaté Moravce 1:3 (1:3)

Góly: 37. Haskič – 11. Štrbák, 26. Charizopulos, 39. Ďurica (z 11 m). Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Ružinský – Štrbák, Szöke, 1135 divákov

Zostavy a striedania:

MFK Košice: Ružinský – Kavka (46. Novák), Ostojič, Sekulič – Korijkov (61. Huk) – Viazanko, Bukata, Skvašík, Pačinda – Haskič, Diaby (70. Kubík) ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pavlenda, Nikolič, Štrbák, Chren – Duričič – Orávik, Sabo, Charizopulos (78. Pilát) – Valenta (73. Mashike), Ďurica (84. Szöke)

Foto: tasr

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM