Lenka Fedorová Šport

Ness City Triathlon v srdci Košíc: Pripravte sa na skvelý zážitok i zmenu dopravy!

Premiérový ročník triatlonu prilákal mnohých športovcov. Domácich však okrem športového zážitku čakajú aj zmeny v doprave. Nenechajte sa zaskočiť a pozrite si ich už dnes.

Ilustračný obrázok k článku Ness City Triathlon v srdci Košíc: Pripravte sa na skvelý zážitok i zmenu dopravy!
Zdroj: TASR

Sobota je za rohom a Košice sa už pripravujú na štart triatlonu, ktorý zaplní ulice mesta. Prvý ročník udalosti sa odohrá v Mestskom parku, Mestskej krytej plavárni a širšom centre.

Počiatky siahajú do San Diega

Ako prezrádza história, súťaže podobné dnešnému triatlonu siahajú do roku 1974 do San Diega. V Košiciach sa však veľká udalosť odohrá už 25. júna 2016 so začiatkom o 15:00. Triatlonu tak bude mať premiéru priamo v srdci metropoly východu. V súťaži si prídu na svoje športovci, ale aj amatéri či deti.

Organizátori si pre súťažiacich pripravili 750 metrov plávania v mestskej plavárni, 20 kilometrov na bicykli a 5 kilometrov behu. Okrem seniroských a juniorských kategórii si čaká súťažiacich aj súťaž štafiet.

Triatlon prilákal aj známych športovcov

Prvý ročník triatlonu pritiahol do Košíc aj popredného českého reprezentanta Jana Čelůstku, ktorý je majstrom Európy z roku 2013, v roku 2015 obsadil na Svetovom pohári 7. priečku a na Oh v Londýne skončil v prvej tridsiatke.

Nebude chýbať ani Košičanka Romana Gajdošová, ktorá sa stala za posledné dva roky najlepšou slovenskou triatlonistkou. Pred niekoľkými dňami obsadila na ME v Burgase 8. miesto, čo predstavuje najlepšie umiestnenie slovenskej reprezentantky v tejto vekovej kategórii vôbec.

Organizátori v tlačovej správe prezradili, že najmladší adept košického triatlonu má sotva 6, najstarší 67 rokov. Zaujímavosťou sú aj štyri čisto dámske štafety.

Súťaž obmedzí dopravu

Cyklistickú časť odkrútia súťažiaci ulicami Rumanova, Thurzova, Staničné námestie, Štefánikova, Masarykova a Svätoplukova. Pobeží sa centrom mesta a v okolí mestského parku. Predprogram v podobe súťaží v žiackych kategóriách sa začne o 14:30 hodine.

Ako informovala Michaela Karaffová z DPMK, preteky Ness City Triathlon ovplyvnia aj chod mestskej MHD. Podľa Karaffovej nebudú autobusové linky 16, 25, 27, 29 a trolejbusové linky 71 a 72 v smere od centra na Mier v čase pretekov zastavovať v zastávkach Jakabov palác a Vodná.

Taktiež autobusové linky 17 a 19 v smere od Námestia Maratónu mieru na Staničné námestie budú v čase pretekov premávať odklonom cez Štefánikovu ulicu, kde mimoriadne zastavia v zastávke Vodná a autobusové zastávky Jakabov palác a Vodná (len smer Mlynská bašta), ako aj Železničná nemocnica a Pošta 2 (len smer Staničné námestie) nebudú v čase pretekov obsluhované.

Foto: Ilustračné

Zdroj. Dnes24/dpmk.sk/em­skosice.sk

Môže vás zaujímať:

Terasa ožije: 100 ton piesku na námestí, filmy aj koncerty!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM