Správy

Netradičná jazda historickým vlakom: O zábavu sa postarajú Mikuláš, čert i anjeli

Nezvyklí spolucestujúci spríjemnia jazdu historickým vlakom najmenším pasažierom a ich rodičom. Mikuláš, čert i anjeli totiž chystajú veľké prekvapenie. Kedy a kde si môžeme vychutnať túto netradičnú jazdu, ktorú pripravili členovia Klubu historických koľajových vozidiel (KHKV)?

Ilustračný obrázok k článku Netradičná jazda historickým vlakom:  O zábavu sa postarajú Mikuláš, čert i anjeli
Zdroj: TASR

Mikuláš, čert i anjeli už po piatykrát potešia deti, ktoré v nedeľu prvého decembra 2013 zavítajú na netradičnú nostalgickú jazdu na trati Košice – Prešov – Košice.

Tri páry historických vlakov…

„Na prekvapení sme pracovali viac ako tri roky za pomoci sponzorov a projektu Terra Incognita Košického samosprávneho kraja. Verím, že odteraz bude rozdávať radosť mnohým našim cestujúcim,“ nechcel viac prezrádzať o pripravovanom prekvapení projektový manažér KHKV Ľubomír Lehotský.

Po minuloročných skúsenostiach a veľkom záujme v spolupráci so Železnicami Slovenskej republiky (ŽSR) a Múzejno-dokumentačným centrom ŽSR pripravili tri páry historických vlakov. Tí najmenší pasažieri a ich rodičia si tak môžu vybrať, ktorá jazda im bude viac vyhovovať. „Mysleli sme aj na cestujúcich z metropoly Šariša, aby sa mohli odviezť do Košíc a späť. Tomu sa prispôsobil aj cestovný poriadok. Miesta si môžu rezervovať ešte do pondelka 25. novembra,“ dodal Lehotský.

Kedy vlaky vyrážajú?

Špeciálne vlaky vyrazia z Košíc o 8.50 h., 11.10 h. a 13.40 h. a z Prešova o 10.10 h., 12.10 h. a 14.40 h. Okrem týchto staníc vlak zastaví pri každej jazde aj v Kysaku a po dohode a objednávke vopred aj v iných staniciach. „Program bude počas cesty vlakom dopĺňať Mikuláš, anjeli a čert budú rozdávať balíčky priamo vo vagónoch, deti budú môcť navštíviť aj uja výpravcu v dopravnej kancelárii,“ upozornil Lehotský.

Cestovné sa platí až vo vlaku, pričom odporúčaná výška rodinného lístka je 20 eur a pokrýva nevyhnutné náklady na jazdu historickým vlakom. „Výťažok z cestovného, ako aj dobrovoľné príspevky, budú použité na opravu a záchranu parného rušňa 434.2338,“ upozornil Lehotský. Viac informácií o rezervácii lístkov sa môžu záujemcovia dozvedieť na internetovej stránke KHKV.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM