Správy

Nevedel sa dočkať: Košičan sa snažil odvoliť už krátko po šiestej hodine ráno

Obyvatelia košickej mestskej časti (MČ) Sídlisko KVP po viac ako 20 rokoch nevolia v priestoroch materských škôl (MŠ).

Ilustračný obrázok k článku Nevedel sa dočkať: Košičan sa snažil odvoliť už krátko po šiestej hodine ráno
Zdroj: TASR

Spolu 18 volebných okrskov je sústredených na štyroch miestach, a to už len na základných školách (ZŠ). Pre TASR to uviedol miestny úrad.

Otvorili o siedmej

Voliči, ktorí doposiaľ odovzdávali svoj hlas v priestoroch materskej školy (MŠ) na Dénešovej ulici, majú svoj okrsok zriadený na ZŠ Drábova. Tí, ktorí chodievali voliť na MŠ Čordákova, môžu po novom voliť na Spojenej školy (SŠ) sv. košických mučeníkov na Čordákovej ulici. Zo ZŠ Húskova a Hemerkova sa volebný okrsok presunul na ZŠ Janigova a ZŠ Starozagorská je určená aj pre tých, ktorí doposiaľ hlasovali v priestoroch MŠ Cottbuská.

„Volebnú miestnosť sme otvorili bez problémov o 7.00 h, jeden pán prišiel už o 6.20 h. Po siedmej sme mu umožnili odvoliť. Prvé minúty po otvorení miestnosti už začali postupne prichádzať aj ďalší ľudia. Pripomienky k zmene volebných okrskov z materských na základné školy sme zatiaľ nezaznamenali. Obyvatelia boli dostatočne informovaní, volebné miestnosti majú to do piatich minút od svojho bydliska,“ uviedol pre TASR Rastislav Pernisch, predseda volebnej komisie volebného okrsku číslo 8, ktorý je zriadený na SŠ na Čordákovej 50.

Voliť chodí pravidelne

Cieľom presunu vybraných volebných okrskov je podľa MČ zvýšenie časovej efektivity pri samotnej organizácií volieb, zlepšenie orientácie voličov vo volebných miestnostiach, ako aj ekonomická úspora.

Medzi prvými voličmi bol aj Peter, pre ktorého sa zmenil len vchod do budovy. „Chodievam voliť pravidelne, od 18 rokov. Voliť chodia aj moji rodinní príslušníci, dúfam, že bude voliť aj moja vnučka v Anglicku,“ do­dal.

Slováci si v sobotu volia nových poslancov do Národnej rady (NR) SR. V ére samostatného Slovenska ide o ôsme parlamentné voľby v poradí. Stáť budú viac ako 12,6 milióna eur. O priazeň voličov sa uchádza 24 politických subjektov. Volebné miestnosti budú otvorené do 22.00 h.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM