Eva Mikulová Správy

Nezabudnite. Na košické kúpaliská si pripravte covid pasy. Pri bráne vás skontrolujú, FOTO

Všetky košické kúpaliska prešli od pondelka 16. augusta do režimu OTP, čiže vstup majú len očkovaní, negatívne testovaní alebo tí, ktorí covid prekonali.

Ilustračný obrázok k článku Nezabudnite. Na košické kúpaliská si pripravte covid pasy. Pri bráne vás skontrolujú, FOTO
5
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Pandemické obmedzenia v oranžových okresoch, do ktorých patria i Košice, sa od pondelka 16. augusta dotkli aj kúpalísk. Všetky košické kúpaliska si vybrali režim OTP (očkovaní, testovaní a po prekonaní ochorenia).

Včera (pondelok 16. 8. 2021) sme si užili relax na mestskom kúpalisku Rumanová v Mestskom parku. Oboznámení s novými pravidlami sme si pripravili okrem plaviek, uteráka aj covid pasy.

Na kúpalisko sme prišli ešte dopoludnia a tak tu bolo menej ľudí, ako počas víkendu. V režime OTP je však kapacita kúpaliska znížená na polovicu.

Vstup na Plaváreň možný iba po Preukázaní platného potvrdenia: Očkované osoby – potvrdenie o očkovaní. Testované osoby negatívny výsledok testu PCR alebo LAMP na ochorenie COVID-19 nie starší ako 72 hod od odberu,negatívny výsledok antigénového testu nie starší ako 48 hod, od odberu. Osoby po prekonaní ochorenia COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami – je zverejnené pri vstupe na kúpalisko.

Návštevníci sa cítia bezpečne

Pri zakúpení lístka nás slečna v pokladni slušne požiadala o predloženie covid pasu. Keďže aplikáciu máme v mobile a sme plne zaočkovaní, nerobilo nám to žiaden problém. Kontrola bola rýchla a keď máte všetko pripravené vopred, tak vám zaberie len pár sekúnd.

„Bola som na to pripravená a tak ma to neobmedzovalo. Je však smutné, že Košice sú oranžové a nechápem to. Veď máme pomerne dobrú zaočkovanosť oproti okresom napríklad na severe a východe Slovenska,“ povedala nám pani Emília, ktorá prišla na kúpalisko s vnukom.

Pri našej návšteve sme nevideli žiaden incident. Ľudia bez problémov ukazovali potrebné potvrdenia. Viac ľudí začalo prichádzať na kúpalisko po 15.00 hod., kedy je aj zlacnené vstupné.

Podobne vás skontrolujú na všetkých košických kúpaliskách. Čiže aj na Červenej hviezde a na Rybe – Aničke. V areáloch kúpalísk naďalej fungujú bufety bez obmedzení. Režim OTP platí aj na Mestskej krytej plavárni, kapacita je teda znížená na 50 %.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM