Eva Mikulová Rôzne

Nezabudnite! Registrácia na blahorečenie Anny Kolesárovej o pár dní končí

Pápež František 6. marca podpísal dekrét o mučeníctve Anny Kolesárovej. Jej blahorečenie sa bude konať 1. septembra na štadióne TJ Lokomotíva

Ilustračný obrázok k článku Nezabudnite! Registrácia na blahorečenie Anny Kolesárovej o pár dní končí
Zdroj: TASR

Veriaci nezabudnite. Už 31. júla končí registrácia na slávnosť blahorečenia Anny Kolesárovej. Registrovať sa záujemcovia môžu na webstránke annakolesarova.sk.

Blahorečenie sa uskutoční 1. septembra 2018 na štadióne TJ Lokomotíva v Košiciach. Organizátori očakávajú veľkú, niekoľkotisícovú návštevnosť na tomto podujatí a preto je registrácia potrebná.

Registrácia je aj kvôli ochrane

Kapacita štadióna ponúka v hľadisku miestenky na sedenie pre registrovaných pútnikov.*** „Po ukončení registrácie k 31. júlu budú miestenky distribuované cez zaregistrované zodpovedné osoby do farností, spoločenstiev alebo zaregistrovaných skupín. Prosíme, aby záujemcovia pri registrácii nahlásili reálny počet miesteniek na sedenie. Pre ostatných budú na ploche štadióna pripravené miesta na státie. Vstup na plochu bude bez miestenky, no registráciu potrebujeme kvôli odhadu pútnikov,“*** hovorí hovorca rímskokatolíckeho Arcibiskupského úradu v Košiciach Jaroslav Fabian.

Parkovanie autobusov a áut bude na záchytných parkoviskách, odkiaľ bude zabezpečená kyvadlová doprava. „Ak sa záujemcovia chystajú prísť na blahorečenie samostatným autobusom, je potrebné sa zaregistrovať. Na základe registrácie dostane zodpovedná osoba potrebné informácie pre parkovanie a evidenciu autobusu,“ vysvetlil Fabian.

Pre autobusy a autá sú pripravené dve veľké záchytné parkoviská. Pre pútnikov zo smeru Rožňava je to parkovisko pri OC Optima a pre pútnikov zo smeru Prešov parkovisko pri Hypertescu s celkovou kapacitou 2 000 miest.

Z obidvoch parkovísk ako aj zo železničnej stanice bude od 6.00 hod. premávať bezplatná kyvadlová doprava na miesto blahorečenia.

Pre záujemcov zo vzdialenejších kútov Slovenska ale aj sveta, bude k dispozícii aj 900 miest na prenocovanie v školách z piatka na sobotu. Musia si doniesť spacák a karimatku.

Kto bola Anna Kolesárová ?

Narodila sa 14. júla 1928 vo Vysokej nad Uhom. Ako 13 ročnej jej umrela mama. O tri roky neskôr ju zastrelil ruský vojak, pretože mladé dievča radšej zomrelo, aby si zachovalo nevinnosť. „ 22. novembra večer prišli prvé hliadky ruského vojska do Vysokej. Tam sa stalo, že jeden opitý ruský vojak pri prehliadke domu vošiel do jednej pivnice, v ktorej boli ukrytí ľudia, medzi nimi aj Anna Kolesárová, dcéra Jána Kolesára (Hrušku) a nebohej Anny Kušnírovej, 16.- ročná. Keď ju Rus zbadal, začal ju ťahať von, hroziac jej, ak sa mu nedá, zastrelí ju. Ale ona sa mu nedala, radšej si volila smrť. Posilňovali ju Sväté Telo Ježiša Krista, lebo práve predtým bola na svätú spoveď a sväté prijímanie. Rus svoju hrozbu vykonal a 16– ročné dievča pred očami jej otca dvoma ranami zastrelil,“ píše sa v beletrizovanom životopise.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM