ELA Správy

Niekoľko kilometrov od našich hraníc vypukla VOJNA: Pred čím varuje polícia a ústavní činitelia?

Rusko vo štvrtok začalo vojenskú operáciu na Ukrajine. Slovenskí ústavní činitelia útok tvrdo odsúdili a Ukrajine a jej obyvateľom vyjadrujú plnú podporu.

Ilustračný obrázok k článku Niekoľko kilometrov od našich hraníc vypukla VOJNA: Pred čím varuje polícia a ústavní činitelia?
57
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Smer Slovensko?

Zahraničné televízie prinášajú živé zábery kolón áut, ktoré unikajú z Ukrajiny a stoja v masívnej kolóne. Pred hraničným priechodom na Užhorode smerom na Slovensko sa vytvárajú kolóny áut ľudí, ktorí utekajú pred vojnou.

Viac sa dočítate TU.

Žiadne vlaky ani lietadlá

Civilné lety z Bratislavy do Kyjeva sú pre uzavretie vzdušného priestoru Ukrajiny dočasne pozastavené. zrušená je aj osobná vlaková doprava na Ukrajinu. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) zastavila všetky osobné vlaky v smere na Ukrajinu až do odvolania.

Viac sa dočítate TU.

Polícia varuje

V posledných hodinách zaznamenala zintenzívnenie aktivít rôznych účtov, stránok a skupín na sociálnej sieti Facebook, ktoré takmer každú hodinu zverejňujú statusy týkajúce sa rusko-ukrajinského konfliktu.

Viac sa dočítate TU.

Prezidentka prosí o pokoj

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vyzýva na zachovanie pokoja. Hoci je ozbrojený konflikt v blízkosti hraníc Slovenska, naša územná celistvosť podľa hlavy štátu nie je v priamom ohrození. Vyhlásila to po mimoriadnom zasadnutí Bezpečnostnej rady SR.

Viac sa dočítate TU.

Obete na životoch

Počas invázie Ruska na Ukrajine, ktorá sa začala vo štvrtok nadránom, bolo zabitých už vyše 40 ukrajinských vojakov a približne desať civilistov. Informoval o tom spolupracovník ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, Oleksij Arestovyč.

Viac sa dočítate TU.

FOTO: Ľudia na Ukrajine húfne opúšťajú Kyjev
17
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM