Eva Mikulová Komunálne voľby

Niekto musí byť PRVÝ! Bude riaditeľ HC Košice Klíma ďalším primátorom?

Miloslav Klíma ako prvý oznámil verejne svoju kandidatúru na primátora Košíc v jesenných komunálnych voľbách. Má podporu viacerých strán.

Ilustračný obrázok k článku Niekto musí byť PRVÝ! Bude riaditeľ HC Košice Klíma ďalším primátorom?
Zdroj: Eva Mikulová

Boj o post primátora v druhom najväčšom meste na Slovensku bude tvrdý. Verejne sa ešte oficiálne možní kandidáti nevyjadrili, ale v meste sa už šepká o zaujímavých menách.

Takmer istý kandidát je terajší primátor mesta Jaroslav Polaček a ako jeho prvý protikandidát sa už vyjadril Miloslav Klíma. Ten predstaví svoju víziu už vo štvrtok 7. apríla 2022.

Miloslav Klíma je prvým oficiálnym kandidátom na funkciu primátora. „Niekto musel byť prvý, a verím, že budem prvým aj vo voľbách,“ povedal pre kosice.dnes24 Klíma. Od roku 2020 je výkonným riaditeľom HC Košice. Priezvisko Klíma je Košičanom dobre známe. Jeho otec Miloslav Klíma je uznávaným traumatológom a športovým lekárom v metropole východu.

Ako nám prezradil, cítil veľkú občiansku objednávku na zmenu vo vedení mesta a tiež ho oslovilo zopár veľkých politických strán.

„Nebudem ich zatiaľ konkretizovať. Uvediem len, že sú medzi nimi parlamentné aj neparlamentné strany,“ dodal.

Istý kandidát je aj terajší primátor

Jaroslav Polaček síce ešte oficiálne svoju kandidatúru neohlásil, ale je viac než isté, že kandidovať bude. A niet divu, veď z volebného programu sa mu podarilo splniť len veľmi málo, a tak to bude chcieť napraviť.

Z Košíc:

Ďalší možní kandidáti

O starostovi sídliska KVP Ladislavovi Lörincovi sa hovorí ako o šikovnom mladom komunálnom politikovi, ktorý by tiež mohol nahradiť terajšieho primátora. „Áno, hovorí sa o tom, ale zatiaľ vám nič konkrétne nepoviem. Oficiálne sa vyjadrím až v nasledujúcich týždňoch,“ prezradil nám.

Medzi potenciálnych pravicových kandidátov patrí aj Daniel Rusnák, ktorý je momentálne vicežupanom a bývalým starostom MČ KVP, lekár a bývalý poslanec Národnej rady SR Viliam Novotný a mestský poslanec Milan Lešňák.

V zákulisných kuloároch kolujú i ďalšie mená. Starostka MČ Nad jazerom Lenka Kovačevičová alebo už stálica v komunálnych voľbách Džemal Kodrazi.

O primátorské kreslo by vraj chcel zabojovať aj podnikateľ Štefan Lasky.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM