Michal Lendel Hokej

Nitra odvrátila košický mečbal: O majstrovi sa rozhodne v Steel aréne

O novom majstrovi nerozhodol ani šiesty zápas finále extraligy medzi domácou Nitrou a tímom Košíc. Oceliari ťahali od úvodu zápasu za kratší koniec a cez svojho súpera sa len veľmi ťažko presadzovali. Nitra si tak dokázala vynútiť siedmy duel, ktorý rozhodne o novom slovenskom majstrovi.

Ilustračný obrázok k článku Nitra odvrátila košický mečbal: O majstrovi sa rozhodne v Steel aréne
Zdroj: TASR

Úvodnú časť hry začali lepšie domáci Nitrania, ktorí už v druhej minúte nebezpečne ohrozili hosťujúceho gólmana Staňu. Ten ekvilibristicky zasiahol a nedovolil domácim streliť rýchly úvodný gól. Pred bránku hostí sa o niečo neskôr dostal aj Mráz, ktorý prenikol cez obranu Košíc, no našiel pripraveného Staňu, ktorého neprekonal ani Stümpel z následnej dorážky.

Rozhodla druhá tretina

Na druhej strane sa mohol presadiť Bartánus, ktorý sa ocitol sám pred domácim brankárom Kristanom, ten však jeho bekhendový pokus kryl. V 6. minúte Košice kapitulovali, potom čo hosťujúci gólman neudržal strelu Mráza. Puku sa zmocnil Stümpel, ktorý dokázal prepasírovať puk popod betóny Staňu – 1:0.

V 18. minúte sa predviedol hosťujúci Jenčík , keď si položil domáceho obráncu, radosť z gólu mu prekazil Kristan. V samotnom závere prvej tretiny sa ešte mohli presadiť Nitrania Chrenkom, ten však ponúknutú šancu odmietol. V druhej tretine dominovali hráči Nitry, ktorí sa vypracovali množstvo šancí. Na rozdiel dvoch gólov mohli svojmu súperovi odskočiť hneď pri svojej presilovke v úvode prostrednej časti, no Staňa nekapituloval.

Gól sa Nitranom podarilo vsietiť až v 26. minúte Milovou strelou spomedzi kruhov, keď na trestnej lavici sedel Marcinko – 2:0. Ďalší presný zásah zaznamenal Segľa po individuálnej akcii, keď sa pretlačil cez košických obrancov a prestrelil Staňu ponad jeho ľavé rameno – 3:0.

V poslednej časti hry ako prvý zaujal Bicek po prihrávke Spilara, no skóre sa nemenilo. Zmenu priniesla až v 50. minúte strela Hinďoša, ktorý prepálil Kristana v bránkle Nitry pomedzi betóny – 3:1. Na druhej strane mohol svoj druhý gól v zápase vsietiť Segľa,, tomu však jeho možnosť zlikvidoval Staňa. Košice sa v závere odhodlali k hre bez brankára, no bez zásadnejšej zmeny v skóre.

Hlasy trénerov:

Karol Kolečani, asistent trénera Nitry: „Zápas sme mali pod kontrolou. Hrali sme pred skvelým publikom, ktoré vytvorilo skvelú atmosféru a tešíme sa na siedmy zápas.“

Anton Tomko, tréner Košíc: „Ten náš gól prišiel neskoro, škoda že sme nedali kontaktný, bolo by to dramatickejšie. Posledný zápas hráme v domácom prostredí, dúfam, že to využijeme.“

HK Nitra – HC Košice 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Góly: 6. Stümpel (Mráz), 26. Milo (Lelkeš, Nádašdi), 33. Segľa – 50. Hindoš. Rozhodovali: Baluška, Jonák – Valach, Šefčík, vylúčení: 5:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3600 divákov

na zápasy 3:3

Košice 24 / TASR

Šiesty zápas finále medzi Nitrou a Košicami o majstrovi nerozhodol
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM