Lenka Fedorová Rôzne Správy

Noc svetiel na košickej železničke: Nočnou jazdou i banditmi program nekončí!

O nabitý sobotňajší program sa postarala Detská železnica. Nebude chýbať Maratónsky vlak i nočná jazda Krutwigom. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Noc svetiel na košickej železničke: Nočnou jazdou i banditmi program nekončí!
Zdroj: TASR

Ako sme vás nedávno informovali, prvý októbrový víkend patrí v Košiciach už tradične niekoľkým veľkolepým podujatiam. Okrem slávneho maratónu mieru, veľkolepej Bielej noci si prídu na svoje aj deti. Detská železnica pre nich pripravila jedinečný program plný zážitkov.

Jazda Maratónskym vlakom

Detská železnica si pre návštevníkov 1. októbra pripravila nabitý program. Deň pred konaním Medzinárodného maratónu mieru sa budú môcť návštevníci previezť mimoriadne nostalgickým vlakom z Košíc do Turne nad Bodvou a späť.

S Maratónskym vlakom navštívia miesto prvého štartu Medzinárodného maratónu mieru, budú mať možnosť vystúpiť na Turniansky hrad, navštíviť Zádielsku planinu a Hájske vodopády. Odchod z Košíc je naplánovaný na 8:50. Počet miest je však obmedzený.

Zdroj: TASR

Nočná jazda Krutwigom

Železnička si však prichystala aj jedinečný nočný program. Návštevníci, ktorí sa budú chcieť zúčastniť tohto podujatia sa naň z Námestia maratónu mieru odvezú bezplatnými autobusmi každú hodinu od 18:45 do 23:45. Organizátori tak pozývajú na jediné nočné jazdy počas jedného z najatraktív­nejších dní na detskej železnici – Noc svetiel.

Vlak bude vyrážať spravidla každú hodinu od 19:30 do 24:00 na trase Čermeľ – Vpred. Nebudú chýbať banditi a tajomní lúpežníci, ohňové tanečnice i jedinečná jazda parnou lokomotívou Krutwig v stanici Čermeľ.

Podujatie podčiarkne skvelá hudba i svetelná šou. Okrem toho bude vlak jazdiť 1. októbra aj počas dňa, zo stanice Čermeľ odchádza o 11:20, 13:20 a 15:20.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM