Peter Simon Samospráva

Nová letecká linka z metropoly východu: Budúci rok sa bude lietať už aj do Nemecka!

V budúcom roku sa bude z košického letiska pravidelne lietať aj do Nemecka. Sprevádzkovanie linky podporia mesto Košice a Košický samosprávny kraj (KSK) prostredníctvom svojich organizácií cestovného ruchu.

Ilustračný obrázok k článku Nová letecká linka z metropoly východu: Budúci rok sa bude lietať už aj do Nemecka!
Zdroj: TASR

Informáciu už potvrdil aj primátor Košíc Richard Raši. „Mesto a kraj sme pripravení a v budúcom roku linku do Nemecka určite otvoríme,“ uviedol Raši.

Otázka, na ktoré nemecké letisko sa bude z Košíc lietať, je zatiaľ otvorená. Spomínajú sa Kolín nad Rýnom, Mníchov, Düsseldorf či Frankfurt nad Mohanom.

„Musíme prejsť procesom združenia finančných prostriedkov mesta a kraja cez ich organizácie turizmu. To je veľmi dôležité, pretože ten, kto je priamy podporovateľ týchto liniek, aj finančne, sú organizácie cestovného ruchu. Po druhé, musíme vydefinovať, ktoré letisko v Nemecku je pre náš región to naj. Po tretie, musíme nájsť prevádzkovateľa, ktorý sa najviac trafí do potrieb a bude vyžadovať najnižšiu mieru nejakého investičného stimulu,“ konštatoval primátor. Dodal, že jednotliví zamestnávatelia v regióne, ktorí volajú po otvorení takejto linky, uprednostňujú nemecké letiská podľa toho, kde majú svoje zahraničné centrály.

Spustenie chýbajúcej linky do Nemecka pôjde podobným modelom, ako to bolo v roku 2013, keď sa s podporou organizácie cestovného ruchu Košice Turizmus naštartovala linka z Košíc do Londýna.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM