Správy

Nová služba pre turistov a bežkárov: Na Kojšovku vás vyvezie Skibus, FOTO, VIDEO

Zo Zlatej Idky na Kojšovskú hoľu už ľudia nemusia chodiť pešo. Cez víkendy a počas prázdnin môžu využiť skibus.

Zdroj: TASR/František Iván

Na Kojšovskú hoľu začal premávať Skibus, vypravovať ho budú pravidelne počas víkendových a prázdninových dní. Informovala o tom krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT).

Víkend a prázdniny

„Skibus ide každú sobotu, nedeľu a počas prázdnin – či už jarných, alebo teraz polročných. Ľudia odchádzajú z parkoviska dole v obci Zlatá Idka, vyvezú sa na Chatu Erika a môžu absolvovať zimné zážitky. Skibus odchádza v hodinovom intervale, o 7.30, 8.30, 9.30, 10.30 a 11.30 h. Posledný sa z Chaty Erika vracia naspäť o 14.00 h,“ povedala výkonná riaditeľka KRT Lenka Vargová Jurková.

Prvý Skibus s prepravnou kapacitou 18 osôb na Kojšovskú hoľu vypravili minulú sobotu (22. 1.). Podľa predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku má premávať do konca marca.

Cestujúci si môžu lístok na Skibus zakúpiť na konkrétny čas online, v regionálnom informačnom bode na Hlavnej ulici alebo osobne u sprievodcu Skibusu. Cena jednosmerného lístka vrátane prepravy lyží je 2 eurá na osobu. Súčasťou skibusu je aj prívesný vozík, ktorý slúži na bezpečné umiestnenie lyží a saní. Bližšie informácie sú zverejnené na webovej stránke vylety.kosice­region.com.

Raj bežkárov

Kojšovská hoľa je od Košíc vzdialená 30 kilometrov a u návštevníkov je čoraz obľúbenejšia, záujmu sa teší aj v aktuálnom zimnom období. Okrem možnosti nenáročnej zimnej turistiky a sánkovania ponúka aj upravované bežkárske trate.

„V prípade priaznivých snehových podmienok bežkárske trate pravidelne upravujeme a návštevníci tak majú možnosť zvoliť si na základe svojich preferencií a fyzických zdatností niektorý z troch certifikovaných okruhov v dĺžke dva, tri alebo päť kilometrov,“ spresnila aktívna bežkárka a dobrovoľníčka z Kojšovka – bežkárske trate Radka Kovaľ Mazáková.

Na Kojšovskú hoľu vedie cesta z parkoviska zo Zlatej Idky. Autom sa ale k tratiam dostať kvôli zatvorenej rampe nedá. Pešo je to k tratiam, od rampy na parkovisku, asi päť kilometrov.

Skibus na Kojšovskú hoľu
9
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM