Eva Mikulová Správy

Nové dopravné spojenie: Autobusom sa dostanete z Košíc až do maďarského Hidasnémeti

Nové spojenie navyše na železničnej stanici v Hidasnémeti nadväzuje na vlaky v smere z/do Miskolca a z/do Abaújszantó. Linka funguje od 1. októbra.

Ilustračný obrázok k článku Nové dopravné spojenie: Autobusom sa dostanete z Košíc až do maďarského Hidasnémeti
Zdroj: eurobus.sk

Pre všetkých, ktorí bývajú za hranicami Maďarska a komplikovane cestovali za prácou, vzdelaním, alebo zdravotnými službami na Slovensko, zavádza Košický samosprávny (KSK) kraj novinku.

Doteraz končila v Milhosti

Od utorka 1. októbra premáva z Košíc počas pracovných dní priama autobusová linka do Hidasnémeti.

„Doposiaľ mala linka prímestskej autobusovej dopravy konečnú v Milhosti, čo sťažovalo ďalšiu prepravu ľudí, žijúcich v prihraničnom území Maďarska. Vďaka predĺženiu tejto linky sa po novom dostanete z Košíc do Hidasnémeti bez prestupu, jedným autobusom a s jedným cestovným lístkom,“ povedal predseda KSK Rastislav Trnka. Ako dodal, vďaka zmene najazdia autobusové spoje mesačne o 13-tisíc kilometrov viac.

Služby financuje KSK a zabezpečuje ich dopravca eurobus, a.s., ktorý dosiaľ ukončoval autobusové spoje v obci Milhosť alebo na štátnej hranici Milhosť.

Autobusová linka do Maďarska číslo 802818 Milhosť – Hidasnémeti je v cestovnom poriadku pre lepšiu orientáciu označená písmenom „M“.

Nové spoje navyše na železničnej stanici v Hidasnémeti nadväzuje na vlaky v smere z/do Miskolca a z/do Abaújszantó.

Tarifa prímestskej dopravy

Predĺženie prímestskej linky vytvorili dopravné spojenie pre všetky slovenské a maďarské obce medzi mestami Košice a Miskolc, s prestupom v obci Hidasnémeti.

Nové autobusové spoje na linke navyše zlepšia dostupnosť obcí Milhosť, Kechnec, Seňa a Haniska z a do Košíc.

Počas voľných dní budú zabezpečené autobusové spoje z/do Priemyselného parku Kechnec do Hidasnémeti, avšak tieto autobusy nebudú v Maďarsku nadväzovať na vlaky.

Na autobusové spoje sa vzťahuje tarifa prímestskej pravidelnej autobusovej dopravy. Cestujúci, ktorí platia čipovou kartou, sa už štandardne povezú lacnejšie.

Na území Maďarska možno platiť aj forintami, cestujúcim odporúčaju využívať platbu čipovou kartou, ktorá je výhodnejšia, zrýchľuje vybavovanie cestujúcich, a teda aj čas jazdy spoja.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM