Krimi

Nové INFO po veľkej akcii NAKA: Pre župana Trnku navrhol vyšetrovateľ väzbu

NAKA zasahovala v piatok na východe Slovenska v rámci akcie s krycím názvom Valentín, ktorá bola zameraná na dokumentovanie ekonomickej trestnej činnosti.

Ilustračný obrázok k článku Nové INFO po veľkej akcii NAKA: Pre župana Trnku navrhol vyšetrovateľ väzbu
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v rámci akcie Valentín sedem osôb. Vyšetrovateľ podal podnet na návrh na vzatie do väzby dvoch obvinených, Richarda R. a Rastislava T. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová.

„Vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinenie piatim osobám, Richardovi R., Rastislavovi T., Martinovi S., Jánovi S. a Antonovi T. za pokračovací zločin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe spáchaný formou spolupáchateľstva,“ doplnila hovorkyňa.

Dodala, že vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie v súčasnosti nie je možné poskytnúť podrobnejšie informácie.

NAKA zasahovala v piatok (17. 2.) na východe Slovenska v rámci akcie s krycím názvom Valentín, ktorá bola zameraná na dokumentovanie ekonomickej trestnej činnosti. Podľa portálu Aktuality.sk mal byť medzi zadržanými aj predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka. Úrad kraja ešte v piatok nemal informácie o policajnom zadržaní predsedu kraja.

archívne foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM