Eva Mikulová Správy

Nové vedenie Univerzitnej nemocnice predstavilo svoje plány. Čo chcú zlepšiť?

Nové vedenie si dalo za úlohu zefektívniť riadenie druhej najväčšej slovenskej nemocnice. Do funkcii nastúpili 15. mája.

Ilustračný obrázok k článku Nové vedenie Univerzitnej nemocnice predstavilo svoje plány. Čo chcú zlepšiť?
4
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Ešte v polovici mája vymenoval minister zdravotníctva Marek Krajčí nové vedenie Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) v Košiciach. Generálnym riaditeľom sa stal Vladimír Grešš a do funkcii výkonných riaditeľov dosadil Martina Paula a Petra Kizeka.

Do funkcie nastúpili 15. mája a odvtedy sa zoznamovali s rozsiahlou agendou ohľadom fungovania a riadenia nemocnice.

Vladimír Grešš je podnikový manažér so silným finančným backgroundom a  orientáciou na budovanie efektívnych klientsky orientovaných organizačných štruktúr. 

Martin Paulo začal svoju lekársku kariéru na Klinike úrazovej chirurgie UNLP Košice ako traumatológ, kde pôsobí od roku 2006.

Peter Kizek pôsobí v UNLP Košice od roku 2003.

„Snahou vedenia bude zefektívnenie a zmodernizovanie riadenia nemocnice. Noví riaditelia sú si vedomí veľkej zodpovednosti, ktorú na seba prebrali a budú podnikať všetky potrebné kroky tak, aby viedli k zlepšeniu podmienok ako pre pacientov, tak aj pre zamestnancov nemocnice. Základom bude samozrejme skvalitnenie poskytovania zdravotnej starostlivosti v rámci nášho hesla: Vaše zdravie je našou prioritou,“ informovala nás hovorkyňa UNLP Ivana Vaněková.

Priority nového vedenia

Ako uviedli v oficiálnom stanovisku, najdôležitejšou úlohou týchto dní je v závislosti od hygienicko-epidemiologickej situácie spustiť v čo najväčšom rozsahu plánovanú operatívu a plnú ambulantnú činnosť UNLP na úroveň pred vypuknutí prvej vlny pandémie COVID-19.

Na plánované operácie boli objednávaní pacienti na základe dvoch kritérií – závažnosť diagnózy a dĺžka čakania na operačný výkon.

Zároveň sú stále pripravený v prípade vypuknutia druhej vlny pandémie COVID-19 zabezpečiť plnú ochranu zdravia pacientov a zamestnancov.

Na budúci rok si rada dala za cieľ zabezpečiť vyšší výnos pre nemocnicu, keďže na to nemocnica má dostatočné personálne aj výkonné kapacity.

Chcú zlepšiť spoluprácu s Lekárskou fakultou UPJŠ Košice. Vedenie sa bude snažiť vyriešiť doterajšie problémy.

Momentálne prebieha aj revízia investičných projektov a následne chce vedenie otvoriť diskusiu s ministerstvom o kapitálových výdavkoch na niektoré budovy, ktorých stav nie je vyhovujúci.

Nemocnica pokračuje vo viacerých stavebných a rekonštrukčných prácach.

Už dokončili inštaláciu RTG prístroja na Oddelení urgentného príjmu, končí rekonštrukcia onkohematologických ambulancií, obnovujú hematologickej ambulancie na IV. Internej klinike a začínajú inštaláciu RTG prístrojov na Oddelení rádiodiagnostiky a zobrazovacích metód. Výmena výťahov stále pokračuje.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM