Veronika Hunyadiová Správy

NOVINKA pre cestujúcich MHD: Mesačník si kúpite už aj v mobilnej aplikácii

Odzvoní čoskoro čipovým kartám? Predplatný cestovný lístok si môžu Košičania po novom zakúpiť v mobilnej aplikácii.

Ilustračný obrázok k článku NOVINKA pre cestujúcich MHD: Mesačník si kúpite už aj v mobilnej aplikácii
Zdroj: TASR/František Iván

Od 22. februára si cestujúci v Košiciach môžu v mobilnej aplikácii HOPIN zakúpiť virtuálne cestovné lístky aj na 30, 90, 180 a 365 dní. O pridaní predplatných lístkov do ponuky informoval Dopravný podnik mesta Košice (DPMK).

Mesiac aj rok

DPMK spustil službu predaja virtuálnych cestovných lístkov (VCL) prostredníctvom mobilnej aplikácie vlani na jar. Priamo v mobilnej aplikácii si cestujúci môžu zakúpiť elektronický lístok, ktorý je platný vo všetkých prostriedkoch MHD a nemusia používať papierové lístky ani bezkontaktnú čipovú kartu (BČK).

K základným a zľavneným virtuálnym cestovným lístkom na 30 a 60 minút, 24 hodín a sedem dní pribudli po novom aj 30-dňové, 90-dňové, 180-dňové a ročné predplatné lístky, ktoré si cestujúci zakúpia priamo do mobilu.

Niektoré druhy lístkov sú navyše v aplikácii lacnejšie ako tie papierové alebo zakúpene cez čipovú kartu.

Zatiaľ čo papierové polhodinové a hodinové lístky stoja 0,90 eur a jedno euro, v aplikácii cestujúci zaplatí iba 0,79 a 0,89 eur. O niečo lacnejšie sú aj celodenné a sedemdňové lístky. Platba je možná cez kredit, ktorý si cestujúci dobijú v aplikácii, jednorazovou platbou cez platobnú kartu alebo cez firemný HOPIN účet.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM