Správy

Novinka v košickej doprave: Cestovné poriadky MHD sú súčasťou máp Google

Nová služba má prispieť k lepšej orientácii v košickej MHD a používateľom zjednodušiť cestovanie. Čítajte podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v košickej doprave: Cestovné poriadky MHD sú súčasťou máp Google
Zdroj: Google

Košice sú prvým východoslovenským mestom, ktoré spúšťa funkciu Verejnej dopravy na mapách Google. Obyvatelia a návštevníci Košíc si tak už môžu vyhľadať najvhodnejšie spojenie MHD priamo v mobilných zariadeniach alebo cez počítač. Funkciu spustil Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) v spolupráci so spoločnosťou Google.

„Keďže stáli cestujúci cestovné poriadky poznajú, benefit z tejto služby budú mať predovšetkým turisti a návštevníci Košíc. V súčasnosti pracujeme aj na tom, aby sme vedeli s cestujúcimi v budúcnosti zdieľať aj informácie o aktuálnej polohe vozidla – či mešká a ak, tak koľko,“ uviedla hovorkyňa DPMK Michaela Karaffová.

Nová služba umožňuje jednoducho nájsť podrobné informácie o trasách verejnej dopravy, vyhľadať konkrétne zastávky, ako aj prehliadať cestovné poriadky. Tým má prispieť k lepšej orientácii v košickej MHD a používateľom zjednodušiť cestovanie.

Informácie budú dostupné priamo na mapách Google, prostredníctvom webového rozhrania www.google.sk/transit alebo na mobilných zariadeniach s operačným systémom Android a iOS s podporou aplikácie Mapy Google.

V rámci Košíc tak pribudlo k možnosti vyhľadať trasu pešo a autom aj vyhľadávanie spojenia z miesta A do miesta B aj za pomoci verejnej dopravy. Pri samotnom vyhľadávaní stačí zadať názvy ulíc alebo na mape označiť počiatočný a cieľový bod. Vyhľadávanie spojenia funguje vo všetkých mestách na rovnakom princípe, čo zjednodušuje používanie funkcie aj turistom.

Google spustil funkciu Verejná doprava v roku 2007. Na Slovensku môžu túto službu využívať už aj obyvatelia a návštevníci Žiliny, Nitry a Bratislavy.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM