Rôzne

Novinka v Košickom kraji: Spoznávať môžete filmové miesta! Aj TIETO známe filmy sa tu natáčali

Spoznávanie filmových lokalít je vo svete veľmi obľúbené a odteraz si to môžete vychutnať aj v Košickom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v Košickom kraji: Spoznávať môžete filmové miesta! Aj TIETO známe filmy sa tu natáčali
Zdroj: Facebook.com/Košický samosprávny kraj , Youtube.com/20thCenturyStudios

Počas 30. ročníka Medzinárodného filmového festivalu Art Film v Košiciach predstavila krajská organizácia Košice Región Turizmus najnovší projekt filmového turizmu.

Nesie názov Chodník filmových lokalít a záujemcom prináša lokality v rámci kraja, kde sa nakrúcali známe slovenské a zahraničné filmy i seriály.

„Chodník filmových lokalít Košického kraja nájdete v aplikácii Smart guide, spolu so všetkými informáciami,“ informuje košická župa na sociálnej sieti. Vytvorená je tiež tlačená verzia v podobe mapky v slovenskom a anglickom jazyku.

Zaznamenaných je až 80 lokalít, ktoré sa objavili v 50 filmových dielach.

15 lokalít bolo označených aj priamo v teréne symbolom filmovej klapky. „Obsahujú aj QR kód, ktorý zvedavcov presunie na audio sprievodcu,“ vysvetľuje župa.

Medzi najznámejšie filmy a seriály nakrúcané na území Košického kraja patria americký akčný titul Za nepriateľskou líniou, fantasy filmy Eragon a Dračie srdce, slovenské rozprávky Soľ nad zlato, Popolvár najväčší na svete, Perinbaba a dva svety, ale aj snímky Čiara alebo Vojna policajtov.

Medzi lokality označené info tabuľkou v tvare klapky patria Košice, Rožňava, Tibava, Zálužice, Zemplínska šírava – lokalita Hôrka, Háj – socha anjela, Zádiel, Kojšov – Galéria Juraja Jakubiska, Mlynky, Spišský hrad, Žehra, Betliar, Slavošovský tunel, Gemerská panica a Silická ľadnica.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM