Samospráva

Novinkou sú aj zasadačky. Na košickom magistráte otvorili vynovenú Kanceláriu prvého kontaktu

Stavebné úpravy priestorov si vyžiadali vyše 55 000 eur z rozpočtu mesta.

Ilustračný obrázok k článku Novinkou sú aj zasadačky. Na košickom magistráte otvorili vynovenú Kanceláriu prvého kontaktu
Zdroj: Facebook.com/Košice – Mesto Košice

Vynovenú Kanceláriu prvého kontaktu (KPK) na prízemí košického magistrátu na Triede SNP otvorili v pondelok. Informuje o tom mesto na svojej webovej stránke s tým, že sa tam nachádza celkovo 14 pracovísk na vybavovanie podnetov a úradných záležitostí občanov. Stavebné úpravy priestorov si vyžiadali viac ako 55 000 eur z rozpočtu mesta.

Presun do 21. storočia

„Vytvorili sme kvalitnejšie prostredie pre občanov na vybavovanie ich úradných záležitostí a služieb. Zároveň tým získajú vhodnejšie pracovné podmienky aj naši zamestnanci. Som rád, že sme sa vďaka rekonštrukcii presunuli do 21. storočia a nové priestory spĺňajú požiadavky na moderný a fungujúci magistrát,“ povedal primátor Jaroslav Polaček.

Rekonštrukcia priniesla aj väčšiu variabilitu. Počet kontaktných miest pre občanov sa tak podľa potreby môže meniť. Okrem toho tam pribudlo aj nové vybavenie a priestory na sedenie.

Zasadačky aj stála expozícia

„Novinkou sú zasadačky, ktoré si občania na stretnutia so zamestnancami magistrátu budú môcť online rezervovať v kalendári a kde budú mať možnosť pripojiť aj svoj notebook. V KPK sú inštalované infotabule s elektronickým vyvolávacím systémom, platobný kiosk, elektronická úradná tabuľa, kamerový bezpečnostný systém. Samozrejmosťou je aj wifi pripojenie,“ uvádza mesto.

Návštevníci KPK si vo vynovených priestoroch môžu pozrieť aj stálu expozíciu s listinami mesta, ako sú napodobeniny originálov historických listín, ktorými bol Košiciam udelený štatút mesta, erb, vlajka alebo kronika. Pod každým exponátom je popis a QR kód.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM