Správy

Novoročný ohňostroj mesto zrušilo, silvestrovský program bude, VIDEO

Mesto sa okrem poskytnutia finančnej podpory aj takýmto spôsobom pripojilo k iniciatíve pomoci ľuďom postihnutým výbuchom plynu v Prešove.

Zdroj: Dnes24.sk

„Mesto v tejto súvislosti zvažovalo, že namiesto ohňostroja by sa mohli uskutočniť mapping, svetelná, prípadne laserová show, avšak pre náklady aj obmedzený čas na zabezpečenie programu sa tento zámer nebude realizovať,“ informoval hovorca magistrátu Vladimír Fabián.

Dve silvestrovské podujatia

Silvestrovský program na Hlavnej ulici bude s výnimkou ohňostroja pokračovať podľa pôvodného plánu. Celková čiastka z rozpočtu mesta vyhradená pre silvestrovský program bola pôvodne približne 12.500 eur.

Počas silvestrovského dňa (31. 12.) sú pripravené dve podujatia. Prvým je Detský Silvester, ktorý sa uskutoční od 10.00 h v Historickej radnici.

„Silvestrovský program v centre mesta bude pokračovať večer od 20.00 h pri Immaculate. Celú Hlavnú ulicu roztancujú tanečnice z tanečnej skupiny Divas. Spoločne s nimi sa o dobrú zábavu postarajú speváčky Nicole McCloud, Michaella, ľudová hudba Stropkoviani, DJ Pepo, moderátor Richard Herrgott a ďalší,“ spresnil Fabian.

Na poriadok počas osláv príchodu nového roka budú na Hlavnej ulici dohliadať i hliadky mestskej polície. Dozerať budú aj na dodržiavanie bezpečnostných pravidiel počas celého programu.

Magistrát upozorňuje, že hoci na Silvestra a na Nový rok je povolené používanie zábavnej pyrotechniky, každý, kto v súvislosti s jej používaním ohrozí alebo poškodí zdravie a bezpečnosť iných ľudí, bude niesť zodpovednosť.

"Vyzývame preto na dodržiavanie bezpečnostných predpisov a na ohľaduplnosť voči ďalším účastníkom silvestrovského programu v uliciach mesta,“ dodáva.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM